Η De Tomaso πούλησε τα δικαιώματα κατασκευής της Deauville σε μια Κινέζικη εταιρία

Η De Tomaso τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, παρουσίασε το Deuville, το νέο GT αυτοκίνητο της σχεδιασμού Pininfarina, το οποίο θυμίζει αρκετά την BMW 5-Series GT. Το αυτοκίνητο της Γενεύης φορούσε έναν turbo V6 2.8 λίτρων απόδοσης 300 ίππων με 40 κιλά ροπής. Φυσικά η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το σασί του είναι αλουμινένιο και χρησιμοποιεί την τεχνολογία Univis. Το αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6.7 δευτερόλεπτα

με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Επίσης στην γκάμα θα υπάρχουν επίσης ένας V8 550 ίππων καθώς και ένα V6 diesel απόδοσης 250 ίππων ο οποίος θα είναι διαθέσιμος λίγο αργότερα. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.850 κιλά και θα κοστίζει από €90.000 έως €130.000.

Οι Ιταλοί έχουνε επενδύσει 116 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των νέων αυτοκινήτων, με την παραγωγή της Deuville να είχε προγραμματιστεί να γίνεται στις νέες εγκαταστάσεις της De Tomaso Automobili S.p.A. που αγόρασε το παλιό εργοστάσιο της Pininfarina S.p.A.που βρίσκεται κοντά στο Τορίνο, καθώς και στο εργοστάσιο του Λινόρβο από τους πρώην εργαζομένους της Delphi. Ωστόσο, η De Tomaso αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να πληρώσει του εργαζομένους της στην Ιταλία και έτσι σύμφωνα με το Ιταλικό QuattroRuote, η εταιρία έχει πουλήσει τα δικαιώματα κατασκευής του αυτοκινήτου σε μια ανώνυμη κινέζικη εταιρία για 12 εκατ. ευρώ, δίνοντας της έτσι τα πρώτα μετρητά που θα την βοηθήσουν να συνεχίσει την πορεία της στο μέλλον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα