Η Citroen σκέφτεται να μεταφέρει την παραγωγή του C3 από τη Γαλλία, στη Σλοβακία

Η PSA/Peugeot-Citroen, σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή του Citroen C3 από τη Γαλλία, στη Σλοβακία, σύμφωνα με πηγές κοντά στον κατασκευαστή.

Αυτή τη στιγμή, το C3 κατασκευάζεται στο Poissy, κοντά στο Παρίσι και είναι το μοντέλο της Citroen

με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους 4 μήνες του 2014. Μόνο το C3 αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας. Τώρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Citroen θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στην Trnava. Μόλις το 10% των C3 θα κατασκευάζεται στο Poissy ενώ τα υπόλοιπα θα παράγονται στην Σλοβακία, στο εργοστάσιο όπου παράγονται τα C3 Picasso και το Peugeot 208.

Επίσημα, η PSA δεν επιβεβαίωσε αυτή την κίνηση λέγοντας πως η εταιρία δεν αποκαλύπτει τέτοια πλάνα πριν συμβούν αλλά μην ξεχνάμε πως τόσο ο πρώην CEO του κατασκευαστή, Philippe Varin, όσο και ο νυν, Carlos Tavares, έχουν δηλώσει πως δεν είναι πλέον βιώσιμο το να κατασκευάζεις μαζικά μικρά αυτοκίνητα στη Γαλλία εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού που αναγκάζει τις τιμές τους να είναι υπερβολικά χαμηλές για να καλύπτουν το κόστος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το μέσο κόστος για έναν εργαζόμενο σε εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στη Γαλλία είναι 57€ την ώρα, ενώ στη Σλοβακία είναι 15.5€ την ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα