Η BXR Motors μας παρουσιάζει και επίσημα το Bailey Blade XTR

Η BXR Motors είναι ένας νέος κατασκευαστής από την Αμερική που ξεκίνησε με το όνειρο ενός ανθρώπου το 2007-2008 και έγινε γνωστή τον Μάιο, οπότε και μας παρουσίασε τα πρώτα σχέδια για το Bailey Blade XTR. Από τότε, ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει αλλάξει/οριστικοποιηθεί, οπότε η BXR είπε να μας το παρουσιάσει για πρώτη φορά επίσημα.

Το Bailey Blade XTR, όπως μας λέει και το επίσημο site θέλει να αναβιώσει

και να επανεφεύρει το παραδοσιακό American muscle car. Πρόκειται για ένα supercar, με τον κινητήρα στο εμπρός μέρος, την κίνηση στο πίσω και σχεδιασμό εμπνευσμένο νέα και παλιά, αμερικανικά ή μη αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο κινείται από έναν 5-λιτρο V8 με supercharger ή δύο turbos που θα αποδίδει από 550 έως και 750 άλογα. Θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο και η ισχύς θα καταλήγει φυσικά στους πίσω τροχούς. Το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά με αποτέλεσμα το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.200 κιλά ενώ από πλευράς στησίματος, ο κατασκευαστής μας λέει πως θα έχει «ενεργή ανάρτηση με dynamic control». Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Το Bailey Blade XTR θα παρουσιαστεί προς το τέλος του 2014 και όλα τα μηχανικά θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τότε. Όσο για την τιμή… άγνωστη.


[Πηγή: BXR Motors]

Keywords
Τυχαία Θέματα