Η Audi με το Q2 θέλει να κερδίσει τους αγοραστές μεγαλύτερων αυτοκινήτων

18:56 9/9/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Audi παρουσίασε το Q2, το μικρότερο SUV στην γκάμα της και έχει αρκετές φιλοδοξίες για αυτό. Πρώτος στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρει να κερδίσει αγοραστές που έψαχναν για μεγαλύτερο μοντέλο της Mercedes ή της BMW αλλά τελικά θα επιλέξουν κάτι μικρότερο. Η Audi πιστεύει ότι το Q2 θα καταφέρει να κερδίσει αγοραστές από

την Mercedes GLA ή την Χ1 της BMW, επειδή οι αγοραστές θέλουν ένα πιο πρακτικό όχημα για τα κέντρα των πόλεων όπου δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για παρκάρισμα.

Το Q2 είναι το μοναδικό μικρό premium SUV μέχρι στιγμής, οπότε η εταιρεία δεν νομίζει να κερδίσει αγοραστές από τα αντίστοιχης κατηγορίας Renault Captur ή Fiat 500X παρόλο που διατίθενται σε υψηλές τιμές. Το μικρό SUV έρχεται κοντά στην λογική του Mini Countryman αλλά η γερμανική εταιρεία πιστεύει ότι δεν είναι άμεσα ανταγωνιστικό προς το Q2, γιατί αυτοί που θέλουν ένα Mini είναι πιστοί στην εταιρεία και δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη για την αγορά ενός άλλου premium αυτοκινήτου.

Η Audi είναι σίγουρη ότι το Q2 δεν θα κλέψει αγοραστές από τα μεγαλύτερα SUV της, αλλά ούτε από το A3 που είναι πολύ κοντά οι τιμές τους. Η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τον Νοέμβριο, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρχει η ειδική έκδοση Edition #1. Στο εσωτερικό του υπάρχουν όλα τα τελευταία ηλεκτρονικά καλούδια της εταιρείας όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Audi Virtual Cockpit με οθόνη 12,3 ιντσών, head up display και ασύρματη φόρτιση.

Το Q2 κινείται από TFSI και TDI κινητήρες που ξεκινούν από τον 1000αρη με 116 άλογα, τον 1,4 λίτρων με 150 άλογα και τον 2,0 λίτρο με 190 άλογα, ενώ στους ντίζελ υπάρχει ο 1,6 λίτρων με 116 άλογα και 0 2,0 λίτρων με 150 και 190 άλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα