Η Aston Martin υπολογίζει να είναι επικερδής μετά το 2016

Η Aston Martin περιμένει να δει τα αποτελέσματα του 5-ετούς επενδυτικού προγράμματος, ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών μέσα στα επόμενα χρόνια.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουμε την επενδυτική φάση, πιστεύουμε πως θα μας οδηγήσει σε μία βιώσιμη κερδοφορία.

Δήλωσε ο CFO της φίρμας, Hanno Kirner, θέτοντας ως έτος-ορόσημο το 2016. Τον Απρίλιο η Aston Martin ανακοίνωσε πως επενδύει σε εξέλιξη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων ενώ η συνεργασία της με την Daimler θα της δώσει τη δυνατότητα

να ανανεώσει τη γκάμα V8 κινητήρων της με νεότερα, αποδοτικότερα και γιατί όχι, ισχυρότερα σύνολα. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται και η προσθήκη ενός SUV στη γκάμα της Αγγλικής εταιρίας για να εκμεταλλευτεί την τάση της αγοράς όσο αυτή υπάρχει.

Η Aston είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν τα τελευταία χρόνια αλλά προβλέπει διπλασιασμό των αυτοκινήτων που πουλάει μέχρι το 2016. Σε αυτό σίγουρα θα βοηθήσει η νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζονται τα μοντέλα της για περισσότερα από 10 χρόνια. Ωστόσο, αν προσβλέπει σε κέρδη, θα πρέπει να αναστρέψει το κλίμα στην Κίνα έπειτα από την τεράστια ανάκληση του Φεβρουαρίου, που οφειλόταν –σύμφωνα με την AM- στο υλικό-απομίμηση που χρησιμοποίησε ο Κινέζος προμηθευτής της για την κατασκευή του πεντάλ του γκαζιού. Ακόμα και αν είναι αλήθεια, η αρνητική δημοσιότητα που είχε εκείνη την περίοδο η φίρμα στην Κίνα δεν βοηθάει στο μέλλον της εταιρίας εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα