Φοιτητής κερδίζει στο διαγωνισμό της Intel με μια πολύ φθηνή τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, είναι το κόστος. Η τεχνολογία υπάρχει ήδη, αφού η Google, η Audi αλλά και άλλες εταιρίες, έχουν παρουσιάσει συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αλλά δεν καθιστούνται ακόμη βιώσιμα, αφού η τεχνολογία αυτή κοστίζει περίπου 75.000 δολάρια.

Ωστόσο αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον, αφού ένας 19-χρονος Ρουμάνος ονόματι Ionut Budisteanu, ίσως είναι ο άνθρωπος που θα αλλάξει το ρου της αυτοκίνησης, αφού ανακάλυψε έναν

τρόπο ώστε να κάνει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης προσιτά σε όλους. Ο Budisteanu κέρδισε τον διαγωνισμό της Intel, International Science and Engineering Fair, κερδίζοντας επιπλέον και μια υποτροφία $75.000.

Ο Ρουμάνος ανακάλυψε ένα χαμηλότερης ανάλυσης τρισδιάστατο σύστημα ραντάρ το οποίο λειτουργεί σε συνδυασμό με μια κάμερα, η οποία τοποθετείται στη θέση του ακριβού 3D HD συστήματος ραντάρ που έχει ανακαλύψει η Google.

Η τεχνολογία του Budisteanu κοστίζει μόλις $4.000, σχεδόν 19 φορές λιγότερο από όσο κοστίζει το σύστημα της Google. Το δικό του σύστημα χρησιμοποιεί ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης το οποίο συνεργάζεται με την κάμερα και εντοπίζει κράσπεδα, τις σημάνσεις των λωρίδων κυκλοφορίας και άλλα μικρά αντικείμενα. Το σύστημα ραντάρ από την άλλη, είναι σε θέση να εντοπίζει ανθρώπους, αυτοκίνητα και σπίτια.

Στις δοκιμές που έγιναν, το σύστημα εκτέλεσε σωστά την προσομείωση 47 φορές στις 50, με τον Ρουμάνο να δηλώνει πως μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια, με ένα ελαφρώς πιο ακριβό σύστημα ραντάρ, διατηρώντας ωστόσο το κόστος σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

[Πηγή: NBC News]

Keywords
Τυχαία Θέματα