Έξαλλος ο Prost με τη FIA για το ατύχημα του Bianchi

Ο Alain Prost είναι έξαλλος με το ατύχημα του Jules Bianchi και τον τρόπο με τον οποίο η FIA έδρασε, για να απομακρύνει το μονοθέσιο του Adrian Sutil στο Ιαπωνικό GP. Προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του Γάλλου, καθώς το σημείο στο οποίο έφυγε η Sauber μπορούσε άνετα να γίνει παγίδα και για άλλα μονοθέσια, δεδομένων των καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε:

Δεν θέλω να διαφωνήσω

με τη FIA, γιατί τρέφω μεγάλο σεβασμό για τα όσα έχει κάνει για την ασφάλεια του αθλήματος τα τελευταία 20 χρόνια. Τα μονοθέσια και οι πίστες έχουν βελτιωθεί και έχει μείνει μόνο ένα πράγμα: αυτό το γ@#%#ένο όχημα στην πίστα.

Ήμουν έξαλλος. Με σόκαρε πραγματικά το ατύχημα. Υπάρχουν οι διαδικασίες, αλλά οι καιρικές συνθήκες γινόντουσαν ολοένα και χειρότερες με περισσότερο νερό και πολύ κακή ορατότητα. Δεν μπορείς να παίρνεις την ίδια απόφαση, βάση πρωτοκόλλου, είτε με καλό είτε με κακό καιρό. Γι’ αυτό λέω πως δεν με έχουν πείσει.

Με αυτές τις συνθήκες και κυρίως με την εμπειρία που έχουν σε θέματα ασφαλείας, δεν θα έπρεπε να το ρισκάρουν.

Από τη στιγμή που ένα μονοθέσιο κατέληξε εκτός πίστας -ίσως λόγω καιρικών συνθηκών- το πιθανότερο ήταν πως οποιοδήποτε άλλο μονοθέσιο κατέληγε εκτός, θα ακολουθούσε την πορεία του πρώτου. Σίγουρα ήταν και θέμα ατυχίας, αλλά οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να εξασφαλίσουν πως δεν θα συμβεί ένα ατύχημα τέτοιου είδους. Ο Γάλλος συνέχισε λέγοντας:

Στην αρχή ήταν ασφαλές, όταν ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να σταματήσουν τον αγώνα μετά από 3-4 γύρους και να τον επανεκκινήσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που σοκαρίστηκα, γιατί πήραν τη σωστή απόφαση στην πρώτη φάση (του αγώνα).

Ήταν μεγάλη κακοτυχία, αλλά δεν πρέπει να κρίνεις την αιτία του ατυχήματος, πρέπει να κρίνεις το αποτέλεσμα. Δεν θέλεις κάτι τέτοιο. Αν ήταν ο γιός μου, δεν θα ήθελα ένα ατύχημα με ένα τέτοιο όχημα σε μια πίστα F1. Δεν μπορώ να το δεχτώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα