Έτσι 12 πρωτότυπα μεταμορφώθηκαν σε έκδοση παραγωγής

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εντυπωσιάζουν με τα πρωτότυπα μοντέλα τους, μιας και σε αυτά δεν υπολογίζουν το πόσο ανέφικτο είναι να περάσουν στη παραγωγή, δεν κάνουν παραχωρήσεις για την ασφάλεια, δεν κοιτούν την αεροδυναμική, αλλά το μόνο που τους απασχολεί είναι το “WOW effect” να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερο.

Για τα μοντέλα παραγωγής των πρωτότυπων ωστόσο, οι εταιρίες πρέπει να βάλουν στην συνάρτηση και τις παραπάνω παραμέτρους και στα 12 GIFs που ακολουθούν, θα δεις το πόσο άλλαξαν 12 πρωτότυπα στην τελική τους έκδοση παραγωγής. Κάποια έμειναν αρκετά πιστά στο πρωτότυπο,

αλλά για κάποια άλλα δεν μπορείς να πεις το ίδιο.

Το πρωτότυπο Acura/Honda NSX παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2012 και χρειάστηκαν 3 χρόνια, ώστε να περάσει στη παραγωγή, με το μοντέλο να κάνει το ντεμπούτο τον περασμένο Ιανουάριο, στο περιθώριο της έκθεση του Detroit.

Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν η BMW ανακοίνωσε το Project i παρουσιάζοντας το i3 Concept. Το μοντέλο παραγωγής τελικά κυκλοφόρησε στην αγορά το 2013.

Το 2009, δύο χρόνια πριν παρουσιαστεί το i3 concept, η BMW είχε δημιουργήσει το Vision Efficient Dynamics concept, που αποτέλεσε το πρωτότυπο πάνω στο οποίο βασίστηκε το i8.

To 2009 η Cadillac παρουσίασε το Convej Concept, ένα πρωτότυπο το οποίο πέρασε στη παραγωγή το 2013 με το όνομα ELR ή αλλιώς με απλά λόγια η έκδοση του Chevrolet Volt με τα σήματα της Cadillac. Το μοντέλο δεν αγαπήθηκε από το αγοραστικό κοινό, κυρίως λόγω της τιμής του.

H Chevrolet το 2007 παρουσίασε το Volt Concept, με την πρώτη γενιά του Volt να κυκλοφορεί το 2010.

1999 και η Dodge μας δείχνει το Charger Concept. 7 χρόνια μετά παρουσιάζεται η έκδοση παραγωγής η οποία δυστυχώς είχε αλλάξει αρκετά σε σχεδιασμό.

To 2002 στην έκθεση του Detroit η Ford παρουσίασε το GT40 Concept, το πρωτότυπο πάνω στο οποίο βασίστηκε το Ford GT που κυκλοφόρησε το 2004.

Η Jaguar εντυπωσίασε τον κόσμο στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2011 με το εκπληκτικό C-X16 Concept, με την F-Type παραγωγής (2013) να διαφέρει ελάχιστα από αυτό.

Η Lexus δημιούργησε δύο πρωτότυπα προτού το LFA περάσει στη παραγωγή το 2010. Σχεδόν 7 χρόνια χρειάστηκαν οι Ιάπωνες, ώστε το εντυπωσιακό LFA να περάσει στη παραγωγή.

To πρώτο πρωτότυπο της τωρινής γενιάς του GT-R παρουσιάστηκε από τη Nissan το 2001, ενώ το δεύτερο, πάνω στην οποία και ουσιαστικά βασίστηκε ο σχεδιασμός του R35, έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση του Τόκιο το 2005. Τελικά το μοντέλο παραγωγής παρουσιάστηκε 2 χρόνια μετά στην ίδια έκθεση.

Η Renault στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2011 παρουσίασε το Captur Concept, με το μοντέλο παραγωγής να κάνει την εμφάνισή του το 2013, κατά τη διάρκεια της ίδιας έκθεσης.

H Tesla άλλαξε ελάχιστα τον σχεδιασμό του Model S, το οποίο πέρασε στη παραγωγή το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα