Ετοιμάζει η Honda αναβίωση του S2000;

Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, η Honda έχει βαλθεί να αλλάξει την εικόνα της. Από αυτή του κατασκευαστή “λογικών”, πράσινων αυτοκινήτων που ίσως αναγκαστικά είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, σε αυτή του κατασκευαστή sport αυτοκινήτων, dream cars. Τις πρώτες ενδείξεις, τις έχουμε δει: NSX και Civic Type R

λέγονται. Κάποιος θα μπορούσε να βάλει μέσα και το επερχόμενο keicar με ονομασία S660…

Από το S660 στο NSX όμως, υπάρχει μεγάλο κενό… κενό που αν υπήρχε πριν κάποια χρόνια, θα το κάλυπτε το S2000. Όμως δεν υπάρχει πλέον S2000 και μέχρι σήμερα, δεν υπήρχαν ούτε καν φήμες για αναβίωση ενός αυτοκινήτου που στα μάτια μου, έχει άριστες προοπτικές για να γίνει κλασικό. Σήμερα όμως άλλαξε αυτό.

Ακούγεται πως σε σύσκεψη στο κέντρο R&D της Honda στο Tochigi της Ιαπωνίας, συζητήθηκε η προοπτική ενός μεσαίου, κεντρομήχανου sportscar. Όχι απλά συζητήθηκε, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να πάρει το πράσινο φως. Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, το νέο S2000 θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία τόσο από το S660, όσο και από το NSX. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την εικόνα, δεν θα είναι πλέον cabrio αλλά coupe! Πιο σημαντικά όμως, οι φήμες λένε πως στο κέντρο του αυτοκινήτου, θα τοποθετηθεί μία τροποποιημένη εκδοχή του δίλιτρου turbo κινητήρα που θα κινεί το επερχόμενο Civic Type R. Ίσως μάλιστα να υποβοηθείται και από κάποιου είδους υβριδική τεχνολογία που θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την McLaren (ελέω συνεργασίας των δύο εταιριών στην F1).

Το αν οι φήμες έχουν επαφή με την πραγματικότητα θα το δούμε σε λίγο καιρό. Πάντως αν προχωρήσει το project, το νέο S2000 θα είναι το μοντέλο που θα ολοκληρώνει το τρίο sport, κεντρομήχανων αυτοκινήτων της Honda. Ένα τρίο που θα υπάρχει για πρώτη φορά στην γκάμα της εταιρίας στην ιστορία της! Τέλος, επαναλαμβάνω, αν πάρει το πράσινο φως, θα λανσαριστεί στην αγορά το 2017 με τιμή που θα είναι περίπου 45.000€ στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα