Έρευνες: Το 90% του χρόνου τα αυτοκίνητα στο parking, για να τηρεί κάποιος τα όρια ταχύτητας πλήρωσε τον, έως το 2018 το 12% των αυτοκινήτων θα είναι με κινητήρες πετρελαίου

Μερικές ενδιαφέρουσες έρευνες κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με το International Parking Institute, το 30% της κίνησης μιας πόλης, προέρχεται από κόσμο που ψάχνει θέση να παρκάρει ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα περνούν το 90% του χρόνου ζωής τους σε ένα parking.

Μια άλλη έρευνα του NHTSA αναφέρει ότι αν κάποιος θέλει να τηρεί τα όρια ταχύτητας, θα πρέπει να τον πληρώσει. Στην έρευνα συμμετείχαν 50 διαφορετικοί οδηγοί κάθε εβδομάδα, όπου στα αυτοκίνητα τους τοποθετούνταν συστήματα GPS. Ο οργανισμός έλεγε στους οδηγούς

ότι αν διατηρήσουν τα όρια ταχύτητας για μια εβδομάδα, τότε θα τους δώσουν από 25 δολάρια. Το ποσό είναι μικρό, αλλά σχεδόν οι περισσότεροι οδηγοί προσπάθησαν να τηρήσουν τα όρια ταχύτητας. Ο οργανισμός αναφέρει ότι η μελέτη αυτή ίσως ανοίξει μια νέα πόρτα στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Τέλος μια έρευνα του ξανά του International Parking Institute, αναφέρει ότι έως το 2018, το 12% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται παγκοσμίως θα φορούν κινητήρες πετρελαίου. Η Ευρώπη είναι η μόνη ήπειρος που έχει τόσο μεγάλα ποσοστά χρήσης πετρελαιοκινητήρων, αφού σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα που αγοράζονται κάθε χρόνο στη Γηραία Ήπειρο, τροφοδοτούνται από κινητήρες πετρελαίου. Σημαντικότερο ρόλο σε αυτό, θα παίξει η όλο και αυξανόμενη τιμή της βενζίνης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα