Έρευνα λέει ότι το 26% των οδηγών θα κοιμόταν μέσα σε αυτόνομο αυτοκίνητο

Τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα υπόσχονται αγχολυτικές μετακινήσεις μέσα στις γεμάτες κίνηση μεγαλουπόλεις, αλλά και άνετα,ξεκούραστα ταξίδια, μετατρέποντας σε από οδηγό σε επιβάτη.

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν η συγκεκριμένη τεχνολογία να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους, αλλά με την ενσωμάτωση της στα αυτοκίνητα να μην είναι πολύ μακριά, έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας.

Πρόσφατη έρευνα στις Η.Π.Α. σχετικά με το τι θα κάνουν μέσα σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, οι απαντήσεις ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Το 26% των

ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ένιωθε άνετα μέσα σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ώστε να…κοιμηθεί!

Εκτός από τον ύπνο, ψηλά στη λίστα των απαντήσεων ήταν ότι θα κουβεντιάζει άνετα με τους συνεπιβάτες, θα βλέπει τηλεόραση και θα σερφάρει στο internet. To 32% απάντησε ότι τα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο θα είναι πολύ πιο ευχάριστα, με το 18% να αναφέρει ότι θα έδινε τον πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, και σχεδόν οι μισοί (49%) θα ήθελαν το αυτοκίνητο να οδηγεί κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών συμφορήσεων, με το 45% να βρίσκει την ιδέα των αυτόνομων “πολύ ελκυστική”.

Υπάρχουν, όμως, και οι φωνές που αισθάνονται ανασφαλείς ή πολύ ανασφαλείς (το 51%), πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που δεν οδηγούν οι ίδιοι. Ο σημαντικότερος λόγος είναι η ικανότητα των αυτόνομων αυτοκινήτων να προβλέψουν και να αποφύγουν ένα ατύχημα, ενώ το 30% φοβάται ότι θα χαθεί η απόλαυση της οδήγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα