Έρευνα δείχνει τους καλύτερους και τους χειρότερους οδηγούς στις ΗΠΑ

Είναι ευρέως γνωστό πως οι Αμερικανοί λατρεύουν τις στατιστικές, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο λαό. Έχουν κάνει έρευνα σε ό,τι μπορείς να φανταστείς, οπότε δε νομίζω να σε ξαφνιάσει το ότι σε ετήσια βάση βγάζουν μια στατιστική για το ποια πόλη από τις 200 πρώτες σε πληθυσμό της χώρας, έχει τους χειρότερους και τους καλύτερους οδηγούς.

Βέβαια, το όνομα έχει βγει για τους κατοίκους της Μασαχουσέτης, από τους οποίους προέκυψε και ο χαρακτηρισμός “Massholes” (νομίζω δε χρειάζεται επεξήγηση), που μάλιστα επίσημα προστέθηκε και στο Oxford

English Dictionary πέρυσι!

Άλλοι όμως έχουν το όνομα και… άλλοι τη χάρη, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, καθώς σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της ασφαλιστικής Allstate, οι οδηγοί της Βοστώνης πήραν με την αξία τους το βραβείο των “massholes”!

Σύμφωνα λοιπόν με τη στατιστική της εταιρείας, οι οδηγοί της Βοστώνης έχουν 167.6% περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα, σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας. Έτσι, η έρευνα δείχνει ότι κάθε οδηγός εμπλέκεται σε ατύχημα ανά 3,7 χρόνια. Επίσης “πλακώνονται” στα φρένα 16,8 φορές ανά 1600 χλμ.!

Αρκετά είπαμε για τους χειρότερους, οπότε ας πάμε στην άλλη άκρη, όπου η πόλη του Brownsville στο Texas, ήρθε στην κορυφή, με τους οδηγούς να εμπλέκονται σε ατύχημα ανά 14,6 χρόνια, με τις πιθανότητες να είναι 31,4% κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Ακολουθούν οι οδηγοί του Kansas με 13,6 χρόνια/ατύχημα, με εκείνους της πόλης Madison με της Wisconsin να έρχονται στην τρίτη θέση με 13,3 χρόνια/ατύχημα.

Στον παραπάνω πίνακα φαίνονται οι 10 περιοχές με τους καλύτερους οδηγούς. Στην κόκκινη στήλη η σειρά πηγαίνει με βάση την πυκνότητα του πληθυσμού της πόλης και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπάρχει. Εδώ εμφανίζεται στην 4η θέση η Νέα Υόρκη. Στη διπλανή μπλε στήλη, η σειρά διαμορφώνεται με βάση την βροχόπτωση και την χιονόπτωση στην εκάστοτε πόλη. Οι οδηγοί της Brownsville λαμβάνουν παντού εξαιρετικές κριτικές. Ολόκληρη την έρευνα μπορείς να τη δεις εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα