Έρχονται απολύσεις στη Volkswagen;

Η Volkswagen προσπαθεί να βρει τρόπους εξοικονόμησης χρηματικών πόρων για να καλύψει τις επισκευές των 11 εκατ. αυτοκίνητων της, τα πρόστιμα και τις μηνύσεις που θα αφήσει πίσω του το σκάνδαλο με την χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων μέσω του παράνομο λογισμικού.

Με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως το σκάνδαλο της Volkswagen θα τις κοστίσει τελικά περί τα 35 δισ. ευρώ, η VW εκτός από τα 6,5 δισ, ευρώ που

έχει ανακοινώσει, αλλά και τις ετήσιες περικοπές 1 δισ. ευρώ, προσπαθεί να βρει τρόπους εξοικονόμησης 3 δισ. ευρώ. Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει σήμερα, πως λόγω της αναδιοργάνωσης, είναι αρκετά πιθανό η ηγεσία του VW Group να απολύσει, έστω και προσωρινά κάποιους εργαζομένους της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Volkswagen, θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τις απολύσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα συμβούν στη Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί πως το VW Group απασχολεί περίπου 300.000 υπαλλήλους στη Γερμανία, ενώ επιπλέον 300.000 άνθρωποι στον υπόλοιπο κόσμο εργάζονται για λογαριασμό του.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα