Επιστρέφουν οι δοκιμές εξέλιξης εντός της χρονιάς από το 2014;

Από το 2009, όταν και οι ομάδες αναγκάστηκαν να μπούνε σ’ ένα πιο οικονομικό πνεύμα, μεταξύ αυτών που έγιναν για τον περιορισμό των έξοδο, όμως 6 εβδομάδες κλείσιμο των εργοστασίων κάθε χρόνο, 40 ώρες λειτουργίας εβδομαδιαίως της αεροδυναμικής σήραγγας, αντί για 24 ώρες το 24ωρο που ήταν μέχρι και το 2008, και άλλα, ήταν και οι κατάργηση των δοκιμών εντός της αγωνιστικής σεζόν. Μοναδική εξαίρεση ήταν πέρυσι, όταν είχαμε ένα 3ήμερο δοκιμών στο Mugello, κάτι που δε θα συμβεί φέτος.

Δεν είναι λίγες οι ομάδες που θέλουν επιστροφή

των δοκιμών εξέλιξης μέσα στη σεζόν, για να μπορούν να δοκιμάζουν τα εξαρτήματα που θέλουν, να βρίσκουν καλύτερες ρυθμίσεις στα μονοθέσιά τους, προκειμένου να τα κάνουν πιο γρήγορα και πιο ανταγωνιστικά.

Μετά από τη συνεδρίαση του Sporting Working Committee, το βράδυ του Σαββάτου στο Μόντρεαλ, και οι περισσότερες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επαναφοράς των δοκιμών εντός της χρονιάς. Φυσικά, χρειάζεται έγκριση από το World Motor Sport Council της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία θα γίνει στο τέλος τού μήνα.

Οι δοκιμές είναι πιθανό να γίνουν σε τέσσερα 2ήμερα δοκιμών, μετά από κάποια Grand Prix, στις πίστες που γίνονται οι αγώνες, φυσικά χωρίς να είναι γνωστό ποιες πίστες είναι αυτές. Πιθανές πίστες είναι η Βαρκελώνη, το Silverstone, η Monza, εκεί που οι ομάδες έχουν κάνει δοκιμές στο παρελθόν, συν μία επιπλέον πίστα.

Για τις χειμερινές δοκιμές, αυτές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, οι οποίες θα γίνουν στη Χερέθ και θα είναι πολύ χρήσιμες, γιατί τα μονοθέσια θα έχουν στην πλάτη τους τους turbo κινητήρες, και είναι πιθανόν να δούμε τα φετινά μονοθέσια με κάποια εξαρτήματα από το 2014, δηλαδή “υβριδικά”.

Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε χειμερινές δοκιμές και στη Μέση Ανατολή, με την Pirelli να είναι θετική σε κάτι τέτοιο, και το Κατάρ να επιμένει για τη φιλοξενία των μονοθεσίων, έστω και σε δοκιμές.

Τέλος, όσων αφορά τους αγώνες, φήμες θέλουν το Μπαχρέιν να παίρνει τη θέση της Αυστραλίας, σαν πρώτος αγώνας της χρονιάς, ενώ μπορεί να έχουμε και 21 αγώνες στο πρόγραμμα του 2014, με το Sochi της Ρωσίας και τη Νέα Υόρκη να θεωρούνται δεδομένα Grand Prix για την επόμενη σεζόν.

[Πηγή: AutoSport, GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα