Επιστρέφει μόνιμα το Nurburgring στην Formula 1;

Λόγω οικονομικών προβλημάτων στις πίστες Nurburgring και Hockenheim, είχε αποφασιστεί το 2006 πως οι δυο πίστες θα εναλλάσσονται κάθε χρόνο στην διοργάνωση αγώνα Formula 1. Πριν από μερικούς μήνες όμως, το Nurburgring άλλαξε χέρια. Οι νέοι ιδιοκτήτες -Capricorn Group-, θέλουν να επαναφέρουν την χαμένη δόξα της πίστας,

συμμετέχοντας κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα Formula 1.

Φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μιλούν για συμβόλαιο της Πράσινης Κόλασης μέχρι και το 2019, παρόλο που το Hockenheim έχει συμβόλαιο για αγώνες το 2016 και το 2018. Ο υπεύθυνος της πίστας του Hockenheim κάνει αναφορά για σκάνδαλο.

Στη Formula 1 υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που απαγορεύει τις δημοσιοποιήσεις όσο υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι σκάνδαλο. (Ο Bernie Ecclestone) ούτε μπορεί και ούτε θα ακυρώσει το συμβόλαιο. Ξέρω ότι ο κύριος Ecclestone είναι καλός και δίκαιος συνεργάτης.

Παρόλα αυτά, ο “καλός και δίκαιος Ecclestone” δεν έκρυψε το γεγονός ότι συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Capricorn για να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία.

Το πρόβλημα (του Nurburgring) είναι ότι πρέπει να βρεθούν χρήματα για να είναι στα ίδια επίπεδα με τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Από τη στιγμή που η πίστα είναι κοντά στο Spa, τους πρόσφερα την ίδια συμφωνία με αυτήν που έχει το Βέλγιο.

Δεν έχω τίποτα εναντίον του Hockenheim, αλλά φαίνεται πως αδυνατούν να τηρήσουν τα κριτήρια μας. Για να τους βοηθήσουμε έπρεπε να κάνουμε μια συμφωνία με συγκεκριμένους όρους, αλλά δεν γίνεται να μείνει έτσι για πάντα. Αν υπογράψουμε μακροχρόνια συμφωνία με το Nurburgring θα είναι καλύτερο να διακόψουμε το τωρινό μας συμβόλαιο, από το νέο κιόλας έτος.

Η συμφωνία στην οποία αναφέρεται ο Ecclestone, που αφορά και τους αγώνες του Spa, έχει να κάνει με μείωση των χρημάτων συμμετοχής που πληρώνει η Βελγική πίστα, με ανταλλαγή κάποια από τα έσοδα των λαμβάνει από τα εισιτήρια του αγώνα.

[Photo Copyright: Getty Images]

Keywords
Τυχαία Θέματα