Επίσημο: Το COTA και οι ΗΠΑ παραμένουν στο φετινό πρόγραμμα

20:01 9/3/2016 - Πηγή: AutoBlog

Δυσάρεστα ήταν τα νέα για την πίστα στο Austin του Texas στα τέλη του περασμένου έτους. Η πολιτεία αποφάσισε να μειώσει τη χρηματοδότηση από τα $25 εκατομμύρια στα $19,5 εκατομμύρια, κάτι που δημιούργησε προβλήματα και έκανε ορατό το ενδεχόμενο η πίστα να βγει από φετινό πρόγραμμα, παρόλο που το συμβόλαιο έχει ισχύ μέχρι και το 2021.

Ο Bernie Ecclestone θέλησε να βοηθήσει το Circuit of The

Americas (COTA), δηλώνοντας αργότερα σίγουρος για τη διοργάνωση του φετινού αγώνα. Τρεις μήνες μετά, η πίστα λέει από επίσημα χείλη ότι το Grand Prix θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και μάλιστα θα είναι καλεσμένη η Taylor Swift για τον εορτασμό των 5 ετών από το πρώτο αγώνα εκεί. Ο CEO της πίστας, Bobby Epstein, δήλωσε σχετικά:

Είμαστε τόσο χαρούμενοι που επιβεβαιώνουμε ότι η Formula 1 επιστρέφει στο COTA, όπως και η Taylor Swift. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε έναν καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε τα 5 χρόνια της Formula 1 στο Austin. Από τότε που φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά τον αγώνα, το 2012, κερδίσαμε πολλή εμπειρία και διορατικότητα που μας επέτρεψαν να κάνουμε σημαντικές ετήσιες βελτιώσεις στο event και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να εδραιωθούμε το Formula 1 United States Grand Prix ως ένα ξεχωριστό 3ήμερο στο πρόγραμμα της Formula 1.

Συνδυάζοντας τον ενθουσιασμό για τη Formula 1, την διασκέδαση του φεστιβάλ και μια πλήρη συναυλία από την Taylor Swift, εξασφαλίζουμε ότι οι θεατές μπορούν να απολαύσουν το μεγαλύτερο αθλητικό και ψυχαγωγικό γεγονός της χρονιάς. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε τους οπαδούς στο Texas και στο Circuit of The Americas, για ένα εκπληκτική 3ήμερο.

Το Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 21-23 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα