Επίσημο: Subaru BRZ

Όπως αναμενόταν, η Subaru έδωσε και αυτή τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά του Toyobaru, του BRZ, το οποίο είναι το “δίδυμο” αδερφάκι του Toyota GT 86. Οι αλλαγές που έχουνε τα δύο μοντέλα, τελικά είναι καθαρά στιλιστικές αφού ο 2.0-λιτρος D-4S Boxer ατμοσφαιρικός κινητήρας, αποδίδει και στο BRZ 200 άλογα. O κινητήρας είναι της Subaru και διαθέτει την D-4S τεχνολογία

της Toyota που συνδυάζεται με άμεσο ψεκασμό στην εισαγωγή των βαλβίδων. Αποδίδει 200 άλογα στις 7.000 σ.α.λ με 205 Nm ροπής στις 6.600 σ.α.λ. Ο κινητήρας στροφάρει έως τις 7.400 σ.α.λ, έχει συμπίεση 12,1:1., οι κύλινδροι του κινητήρα έχουνε διάμετρο/διαδρομή 86 mm x 86 mm, η μπροστά ανάρτηση είναι MacPherson και η πίσω διπλών ψαλιδιών ενώ τέλος στο πορτμπαγκάζ μπορεί να μεταφέρει έως και 4 ελαστικά, έτσι σε περίπτωση που πας για κάποιο trackday.

Σε σχέση με το Subaru BRZ STI Concept, σαφώς και έχει ηπιότερο σχεδιασμό, αφού το επιθετικό bodykit του πρωτότυπου έχει αφαιρεθεί. Η Subaru αναφέρει ότι το χαμηλό κέντρο βάρους του προσφέρει “αγνή οδηγική απόλαυση”. Έχει μήκος 4.200 mm, πλάτος 1.770 mm, ύψος 1.270 mm, μεταξόνιο 2.570 mm, μπροστά μετατρόχιο 1.520 mm και πίσω μετατρόχιο 1.540 mm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με δύο 6-τάχυτα κιβώτια, ένα μηχανικό και ένα αυτόματο με paddles στο τιμόνι. Εκτός αυτού, το πισωκίνητο αυτοκίνητο θα διαθέτει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η μπροστά ανάρτηση είναι MacPherson και η πίσω διπλών ψαλιδιών.

Ζυγίζει 1220 κιλά και έχει πολύ χαμηλό κέντρο βάρους, 475 mm και μόλις 460 mm απόσταση από το έδαφος από το κέντρο του στροφάλου, χαμηλότερο από αυτό των Porsche Cayman, Nissan GT-R, Lancer EVO X, Subaru WRX STI. Έχει αναλογία βάρους 53:47 μπροστά πίσω και αεροδυναμικό συντελεστή 0,27 Cd. Πατά πάνω σε 17″ ζάντες αλουμινίου με ελαστικά διαστάσεων 215/45, το ρεζερβουάρ του είναι 50 λίτρων και θα είναι διαθέσιμο με δύο 6-τάχυτα κιβώτια, ένα μηχανικό και ένα αυτόματο με paddles στο τιμόνι.

Δυστυχώς φωτογραφίες από το εσωτερικό του, δεν έδωσε η Subaru, οπότε περιμένουμε έως την Τετάρτη να δούμε αν το εσωτερικό του, διαφέρει από αυτό του GT 86.

Να θυμίσω ότι η Subaru έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα το βάλει να τρέχει το Ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT στη κατηγορία GT300 με το 2.0-λιτρο boxer κινητήρα να αποκτά turbo και να αποδίδει 300 άλογα. Αν θα βάλουν τον turbo κινητήρα και στο μοντέλο παραγωγής κάποια στιγμή, μόνο οι Ιάπωνες το ξέρουνε. Οι πωλήσεις του έχουνε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2012.

Την Τετάρτη η Subaru θα το παρουσιάσει και επίσημα στο Τόκιο, γι’αυτό μείνε συντονισμένος, για περισσότερες φωτογραφίες. Ως τότε δες τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε η Subaru, καθώς και ρίξε μια ματιά στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσημο, Subaru BRZ,episimo, Subaru BRZ