Επίσημο: Mazda CX-9

H Mazda μετά από δέκα χρόνια καριέρας του πρώτου Mazda CX-9, παρουσίασε σήμερα στην έκθεση του Los Angeles, τη δεύτερη γενιά του μοντέλου.

Το CX-9 είναι μία όμορφη εξέλιξη του σχεδίου του Koeru concept, υιοθετώντας την σχεδιαστική γλώσσα Kodo design. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά, καθιστώντας το ίσως το

πιο ελκυστικό 7-θέσιο crossover της αγοράς. Ξεχωρίζει η χαρακτηριστική γρίλια που σε συνδυασμό με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τους μικρούς προβόλους, δημιουργεί μία δυναμική εικόνα ενώ το πίσω μέρος, δείχνει ομοιογενές και στυλάτο με τα φωτιστικά σώματα να “ενώνονται” με μία λωρίδα χρωμίου πάνω από το σήμα της Mazda.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, το νέο CX-9 υιοθετεί μία διάταξη 2+3+2 για τους επιβάτες του, με το μεγάλο μεταξόνιο να χαρίζει επαρκή χώρο για όλους τους επιβάτες. Ο σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας αντλεί έμπνευση από άλλα μοντέλα της γκάμας της Mazda, με την ιαπωνική εταιρία να αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει κανονικό αλουμίνιο στη κεντρική κονσόλα και στις πόρτες για την διακόσμηση τους. Επίσης, χρησιμοποιεί nappa δερμάτινες επενδύσεις με αυθεντικό ιαπωνικό ξύλο τριανταφυλλιάς, αυξάνοντας κατακόρυφα την ποιότητα της καμπίνας.

Μηχανικά, το 2016 Mazda CX-9 θα κινεί ο νέος βενζινοκίνητος turbo SKYACTIV-G κινητήρας 2.5-λίτρων, απόδοσης 250 ίππων και 420 Nm ροπής, πλήρως διαθέσιμη από τις 2.000 σ.α.λ.. Βασίζεται στον ατμοσφαιρικό SKYACTIV-G 2.5 που εφοδιάζονται τα Mazda CX-5 και Mazda6. Διαθέτει άμεσο ψεκασμό με την εταιρία να υπόσχεται μηδενική υστέρηση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, πολύ καλές επιδόσεις, και χαμηλές καταναλώσεις. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στέλνοντας τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Χρησιμοποιώντας 22 διαφορετικούς αισθητήρες, το σύστημα τετρακίνησης μετρά τις συνθήκες 200 φορές το δευτερόλεπτο και στέλνει μέχρι και 50% την ισχύ του κινητήρα στον πίσω άξονα. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην ίδια SKYACTIV πλατφόρμα που βασίζονται τα CX-5 και Mazda6, που σημαίνει ότι πίσω υπάρχει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, και γόνατα MacPherson μπροστά. Τέλος, πατάει σε ζάντες 18 ιντσών, αν και είναι διαθέσιμες και 20άρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα