Επίσημο: H συνεργασία της Renault με την Caterham τελείωσε, τα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται

Δεν έχει περάσει μια βδομάδα από τη στιγμή που μάθαμε σαν φήμη ότι η συνεργασία που ξεκίνησε το 2012 μεταξύ Renault και Caterham ήταν πολύ κοντά στο να τερματιστεί και σήμερα το παραπάνω γεγονός, δυστυχώς, γίνεται πραγματικότητα.

Η Renault ενημέρωσε τα εργατικά συνδικάτα ότι η συνεργασία με την αγγλική εταιρία θα τερματιστεί στις αρχές του επόμενου μήνα, αλλά η εξέλιξη των δυο αυτοκινήτων θα συνεχιστεί από την

εκάστοτε εταιρία ξεχωριστά. Ακόμα, η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει τους 300 εργαζόμενους στο εργοστάσιο στη πόλη Dieppe της Γαλλίας, που είχαν επωμιστεί την παραγωγή του αυτοκίνητου, καθώς εκεί θα κατασκευάζεται το Clio RS μέχρι το 2018, σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο που υπογράφηκε.

Προφανώς η αιτία αυτής της διαμάχης έχει σχέση με την απόφαση της Renault να παρατείνει τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, κάτι που δεν επέτρεπε την Caterham να προχωρήσουμε στη κατασκευή του αυτοκινήτου, αφού έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Τα sports cars και των δύο εταιριών ήταν να βγουν στην παραγωγή στα τέλη του 2016 και πλέον εκκρεμεί το τι μέλλει γενέσθαι, αφού δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν θα μοιράζονται αρχιτεκτονική και μηχανικά μέρη.

[Πηγή: Αutocar.co.uk]

Keywords
Τυχαία Θέματα