Ενδιαφέρον για την Formula E από Panasonic και Sony

Το 2018 θα ξεκινήσει η πέμπτη σεζόν της Formula E, και από τώρα οι αρχές αναζητούν προμηθευτή μπαταριών. Το ενδιαφέρον, όπως θα διαβάσεις, υπήρξε αρκετά μεγάλο, καθώς πολλές εταιρείες θέλουν είτε να πουλήσουν την τεχνογνωσία τους, είτε να δημιουργήσουν ένα οικολογικό και “ηλεκτρικό” προφίλ για την επόμενη δεκαετία που αναμένεται να υπάρχει ραγδαία αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Sony φημολογείται ότι υποστηρίζεται από την McLaren

Electronic Systems, που ήταν και προμηθευτής κινητήρων την πρώτη σεζόν. Αν και η φήμη αυτή προέρχεται από την πιθανολογούμενη χορηγία της Sony στην McLaren το 2014, που όμως δεν ευόδωσε. Η εταιρεία, που αγαπήσαμε κυρίως λόγω του Playstation, κατασκευάζει μπαταρίες ιόντων λιθίου και πρόσφατα απέκτησε την ZMP, εταιρεία ρομποτικής τεχνολογίας, και φιλοδοξεί να βρει μια θέση στην ηλεκτροκινούμενη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και στα αυτόνομα, κυρίως με τους οπτικούς αισθητήρες της.

Η Panasonic, από την άλλη, έχει διαφημιστεί ήδη στην Formula E, μέσω της Dragon Racing και τώρα θέλει να εμπλακεί πιο ενεργά.

Συνολικά, εννέα εταιρείες κατέθεσαν προτάσεις για τις μπαταρίες της 5ης σεζόν, που δείχνει το σοβαρό ενδιαφέρον μεγάλων παιχτών για την Formula E και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί ή όχι τους φίλους της F1. Το βάρος της απόφασης είναι πολύ μεγάλο κι έτσι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού συνεχώς αναβάλλεται.

Η γαλλική εταιρεία πετρελαιοειδών TOTAL, θεωρείται επίσης ένας από τους αιτούντες. Οι Γάλλοι πρόσφατα απέκτησαν την SAFT S.A. , εταιρεία κατασκευής μπαταριών, έναντι 1.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δείχνοντας την στρατηγική κατεύθυνση που επιθυμεί να στραφεί, δεδομένης της πρωτοπορίας των γαλλικών εταιριών στα ηλεκτροκίνητα και την Formula E συγκεκριμένα.

Renault, DS, Mahindra, Williams Advanced Engineering και Red Bull Technologies είναι οι υπόλοιπες εταιρείες που έκαναν αίτηση για την προμήθεια μπαταριών, με τον ένατο αιτούντα να παραμένει για την ώρα άγνωστος. Η απόφαση, αν δεν υπάρξει και άλλη αναβολή αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, στην συνάντηση των ομάδων, της FIA και της Formula E Holdings Ltd, μετά από τις δοκιμές στο Donington Park.

Keywords
Τυχαία Θέματα