Ένα στα τρία βενζινάδικα έχει “πειραγμένες” αντλίες

14:41 4/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Το υπουργείο Οικονομίας ξεκίνησε πάλι τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε βενζινάδικα και όπως αποδείχτηκε, ένα στα τρία βενζινάδικα έχει “πειραγμένες” αντλίες

Όπως αναφέρει το Έθνος η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα έχει ξεκινήσει τις εφόδους σε βενζινάδικα, χρησιμοποιώντας ένα μυστικό αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει κρυφό εξοπλισμό και ειδικό ρεζερβουάρ που του δίνει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, ένα στα τρία πρατήρια

έχουν πειραγμένες τις αντλίες καυσίμων, κάτι που σημαίνει ότι γεμίζουν από 5% έως και 11% λιγότερο τα ρεζερβουάρ των οχημάτων, αδειάζοντας τις τσέπες των οδηγών. Με απλά λόγια στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο, ο οδηγός έχανε από 3,5 έως και 8 ευρώ.

Το αυτοκίνητο της διεύθυνσης Μετρολογίας έχει κάνει ήδη 15 ελέγχους και εντόπισε πέντε βενζινάδικα με πειραγμένες τις αντλίες. Ένα στον Κορυδαλλό με απόκλιση -5%, ένα στον Ταύρο με -7%, ένα στο Κερατσίνι με -8,4% και ένα στη Νίκαια με -7,9%.

Υπάρχει πρόβλημα, παραδέχονται εκπρόσωποι των βενζινοπωλών

Να επιβληθεί η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων εισροών- εκροών και λογιστικής και γεωγραφικής διακίνησης καυσίμων, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στάδια και στους κατά σύστημα παραβάτες να επιβάλλεται το οριστικό κλείσιμο του πρατηρίου, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Επίσης, η ΟΒΕ κάνει λόγο για διάτρητο και αποσπασματικό σύστημα ελέγχων στην αγορά καυσίμων, που δεν μπορεί να συλλάβει όλη την παραβατικότητα.

Οι μορφές λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων25% του ναυτιλιακού καυσίμου διοχετεύεται στην αγορά ως ντίζελ κίνησης25% των εξαγόμενων πετρελαιοειδών επανεισάγεται στην αγορά – “εικονικές εξαγωγές”15% του πετρελαίου θέρμανσης πωλείται ως κίνησης2,5% των αδασμολόγητων χημικών (μεθανόλη, διαλυτικά κ.λ.π.) χρησιμοποιείται για νόθευση των καυσίμων10% των βενζινάδικων, σύμφωνα με παλιότερες έρευνες, κλέβει στην αντλία30% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τη διεύθυνση Μετρολογίας της Γεν.Γραμματείας Βιομηχανίας κλέβει στην αντλία
Keywords
Τυχαία Θέματα