Έλεγχος του αυτοκινήτου με το μυαλό; Κι όμως, γίνεται!

Η τεχνολογία ποτέ δε σταματά να εξελίσσεται, καθώς ο κόσμος μας αποτελείται από αυτή, έτσι ο άνθρωπος ασχολείται διαρκώς μαζί της, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα. Κάτι που οι επιστήμονες ερευνούν εδώ και χρόνια είναι η ανθρώπινη σκέψη ή αλλιώς τα εγκεφαλικά μας κύματα, ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ελέγχουμε κάποια πράγματα με τη σκέψη μας.

Μερικοί το έχουν πετύχει, όσο απίστευτο μπορεί και να σου φαίνεται. Το σύστημα που δημιουργήθηκε από την Money Super Market επιτρέπει

στον άνθρωπο να ελέγχει το αυτοκίνητο με τη δύναμη της σκέψης του, καθώς αυτό μπορεί ν’ αποκωδικοποιεί μέρος της ανθρώπινης σκέψης και να επιταχύνει, να φρενάρει ή ακόμα και να στρίβει το αυτοκίνητο.

Το σύστημα ονομάζεται Epic Drive Mind, μα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς ο άνθρωπος που ελέγχει το αυτοκίνητο θα πρέπει να δίνει τις εντολές μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, ώστε να γίνονται κατανοητές και να περνούν στην πράξη. Η εταιρεία μάς παρουσιάζει το επίτευγμά της βάζοντας μια γυναίκα να ελέγχει το BMW i3, ενώ μας εξηγεί λεπτομέρειες για την τεχνολογία αυτή.

Epic Mind Drive – Control a car with your mind!00:53 Discover the science behind MoneySuperMarket’s Epic Mind Drive01:42

Για κάτι παρόμοιο εργάζονται και οι ερευνητές του πανεπιστημίου Nankai στην Κίνα. Και η δική τους συσκευή αποκρυπτογραφεί την ανθρώπινη σκέψη για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όμως το σύστημά τους είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα