Έκθεση Παρισιού 2012: Volkswagen Golf BlueMotion

Στο Παρίσι η Volkswagen παρουσίασε το Golf BlueMotion Concept, την οικονομική έκδοση του νέου Golf, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αγορές το καλοκαίρι του 2013 και δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες, αφού πρόκειται στην ουσία για μια pre-production έκδοση.

Η έκδοση παραγωγής θα είναι το πιο οικονομικό Golf

που έχει βγει ποτέ και φορά τον νέο TDI 1.600 κ.εκ. της οικογένειας EA288, ο οποίος αποδίδει 110 άλογα με 250 Nm ροπής, με μέση κατανάλωση μόλις 3,2 λίτρα/100 χλμ και 85 γρ/χλμ εκπομπές CO2, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 202 χλμ/ώρα.

Με ένα ντεπόζιτο 50 λίτρων, το Golf BlueMotion έχει θεωρητική αυτονομία 1.562 χλμ.  Η Volkswagen αναφέρει ότι θα είναι το καθαρότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, ακόμη και από το Toyota Prius,  χάρη στο ελαφρύ του βάρος, μόλις 1.050 κιλά και στον χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, 0.274 Cd. Συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και διαθέτει σύστημα Star/Stop, καθώς και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η Volkswagen κατάφερε και μείωση την κατανάλωση καυσίμου κατά 15%αφού μείωσε το βάρος του απόβαρου κατά 26 κιλά και το βάρος του σώματος κατά 37 κιλά.

Η απόσταση από το έδαφος έχει χαμηλώσει κατά 15 mm, διαθέτει κλειστή γρίλια και η έκδοση παραγωγής θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού Trendline και Comfortline. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα