Έκθεση Γενεύης 2018: Nissan IMx Kuro Concept

11:17 6/3/2018 - Πηγή: AutoBlog

Στην έκθεση της Γενεύης η Nissan παρουσιάζει το IMx Kuro Concept, την βελτιωμένη έκδοση του IMx Concept που είδαμε πέρυσι στην έκθεση του Τόκιο. Το νέο πρωτότυπο διαθέτει νέα γρίλια, νέους τροχούς, γκρι σώμα και μαύρα διακοσμητικά. Επίσης διαθέτει την τεχνολογία B2V (Brain-to-Vehicle) που υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών.

Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μπορούσε να

μοιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής εταιρίας, που αναμένεται να περάσει στη παραγωγή μέχρι το 2020.Ο σχεδιασμός του είναι φουτουριστικός και τολμηρός και μας δείχνει το μέλλον των μοντέλων της Nissan, με την γνώριμη μάσκα V-motion να αναβαθμίζεται. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό ακολουθήθηκε μια μινιμαλιστική διάταξη.

Μια τεράστια OLED οθόνη που εκτείνεται από την μια πόρτα μέχρι την άλλη και χρησιμεύει και ως πίνακας οργάνων, είναι τοποθετημένη πάνω από ξύλινα διακοσμητικά. Τα καθίσματα έχουν εκτυπωθεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή έχοντας διάτρητο μοτίβο. Χάρη στη τεχνητή νοημοσύνη, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει την οθόνη με κινήσεις των ματιών του αλλά και με gestures και έτσι δεν διαθέτει κανένα φυσικό κουμπί.

Το Nissan IMx Concept παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά παράγουν 435 άλογα με 700 Nm ροπής. Οι μπαταρίες τους είναι τοποθετημένοι στο πάτωμα, παρέχοντας αυτονομία 600 χλμ, ενώ η διάταξη αυτή επιτρέπει στο πρωτότυπο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και ένα ευρύχωρο εσωτερικό.

Φέρει προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης και όταν το αυτοκίνητο κινείται πλήρως αυτόνομα, το τιμόνι κρύβεται αυτόματα στο εσωτερικό του ταμπλό, με τα καθίσματα να παίρνουν μια πιο άνετη κλίση. Όταν ο οδηγός αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το τιμόνι και τα καθίσματα επανέρχονται στη θέση τους.

Παράλληλα η Nissan στην έκθεση του Τόκιο παρουσίασε και τον ήχο που θα παράγουν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Τον ονομάζει “Canto” και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσει στην ασφάλεια των πεζών.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα