Έκθεση Γενεύης 2015: Ford GT Concept, 250 GT θα κατασκευάζει κάθε χρόνο η Ford

17:51 3/3/2015 - Πηγή: AutoBlog

Μετά την έκθεση του Detroit, το Ford GT concept κάνει Πανευρωπαϊκό ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο “φωνάζει” ότι είναι GT. Τα στοιχεία που έχει δανειστεί από τους προκατόχους του είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, αλλά η Ford δεν σταμάτησε εκεί, το βελτιστοποίησε αεροδυναμικά και το έφερε στον 21ο αιώνα με τολμηρές γραμμές και αυτό που μου αρέσει να λέω “συγκρατημένη υπερβολή.

Το αμάξωμα είναι εξολοκλήρου

κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, τα υποπλαίσια εμπρός και πίσω από αλουμίνιο, η ανάρτηση είναι τύπου pushrod, τα φρένα είναι carbon-ceramic και οι ζάντες ελαφρού κράματος, 20 ιντσών. Όσον αφορά στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι “ενσωματωμένα” στα ανθρακονημάτινο δάπεδο με τιμόνι και τα πεντάλ να είναι ρυθμιζόμενα ενώ το GT Concept, διαθέτει πολυλειτουργικό τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment SYNC 3 στην κεντρική κονσόλα.

Παραδόξως, ο κινητήρας που έχει αναλάβει την κίνηση του τερατώδους GT, δεν είναι κάποιος V8. Αντιθέτως, πρόκειται για έναν twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3.5 λίτρα και ιπποδύναμη που ξεπερνά τα 600 άλογα. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για να μεταδώσει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το Ford GT Concept θα περάσει στην παραγωγή το 2016 και θα πωλείται παγκοσμίως –ναι, και στην Ευρώπη- ενώ θεωρείται πρακτικά βέβαιο, ότι θα αποτελέσει το όχημα με το οποίο η Ford θα επιστρέψει στους αγώνες αντοχής. Μόλις 250 GT θα κατασκευάζει η Ford κάθε χρόνο, “για αρκετά χρόνια”, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στο τέλος του 2016, έχοντας ως φυσικό αντίπαλο την Aventador. Επιπλέον, στο περίπτερο της Ford στην Γενεύη, εκτίθενται ένα Sierra RS Cosworth, το πρώτο Focus ST, το πρώτο GT και η πρώτη Mustang. Τέλος, ως μόνιμο έκθεμα του “Μπλε Οβάλ”, εκεί βρίσκεται και ο Ken Block.

Keywords
Τυχαία Θέματα