“Εικονικό” Αυτοκίνητο Ασφαλείας, το νέο μέτρο για την ασφάλεια στην F1

Μετά από τις νέες λεπτομέρειες από τη FIA για το ατύχημα του Jules Bianchi, μέσω του Charlie Whiting, οι υπεύθυνοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, συνεδρίασαν σήμερα και πήραν κάποιες αποφάσεις για το μέλλον στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, όσον αφορά την ασφάλεια των οδηγών, μετά απ’ όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή.

Από που προέκυψε από τη συνεδρίαση είναι ένα νέο μέτρο που θα ονομάζεται “Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας”. Τι είναι αυτό; Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οριοθετημένο ρυθμό σε ατυχήματα που δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του

Αυτοκινήτου Ασφαλείας, όμως χρειάζεται εξωτερική ανθρώπινη παρουσία για την απομάκρυνση, για παράδειγμα, του μονοθεσίου από την πίστα.

Αν θέλεις να το καταλάβεις πρακτικά είναι για τις περιπτώσεις που σκεφτόμαστε αν πρέπει ή όχι να βγει Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα ή σε ατυχήματα που οι υπεύθυνοι μπορούν να καθαρίσουν γρήγορα τον χώρο του ατυχήματος και η παρουσία τού Αυτοκινήτου Ασφαλείας θα ήταν πολύ μικρή, εάν αυτό έβγαινε στην πίστα.

Για να δούμε κάτι τέτοιο στην πράξη, θα χρειαστεί πρώτα να δοκιμαστεί, και δεν αποκλείεται να δούμε μία πρώτη δοκιμή στα ελεύθερα δοκιμαστικά τού επόμενου Grand Prix στο Austin. Ακόμα κι έτσι, όμως, ίσως να πρέπει να ολοκληρωθεί η σεζόν και να υπάρξει εφαρμογή τού μέτρου από τη νέα χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα