Δημοπρατείται μια σπάνια Ferrari 275 GTB

Στις 30 Νοεμβρίου ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Bonhams θα βγάλει στο σφυρί σπάνια και πανέμορφη Ferrari 275 GTB του 1965. Το αυτοκίνητο είναι δια χειρός Pininfarina και διαθέτει αλουμινένιο σώμα. Η τέλεια διατηρημένη Berlinetta θεωρείτο κάποτε ότι ήταν η καλύτερη παραγωγή της Ferrari που κατασκευάστηκε ποτέ, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στα κεντρικά γραφεία του οίκου στις 30 Νοεμβρίου, αναμένεται να πιάσει 1.500.000-2.000.000 λίρες (1,9 με 2,5 εκατ.

ευρώ).

Η ελαφριά, αλουμινένια “Longnose” GTB είναι ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα της περίφημη συλλογής Maranello Rosso στο Σαν Μαρίνο, ιδιοκτησίας Fabrizio Violati. Το αυτοκίνητο αρχικά ανήκε στον Φράνκο Πάλμα, ο οποίος κράτησε το όχημα για 10 χρόνια, και το πούλησε το 1976. Έπειτα αγοράστηκε από τη εταιρία Bellancauto, μεγάλης εταιρείας μεταλλικού νερού, με τον ιδιοκτήτη Fabrizio Violati να είναι ερασιτέχνης οδηγός αγώνων και συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων. Ο Ιταλός το κράτησε μεταξύ άλλων σπάνιων οχημάτων του στο μουσείο Maranello Rosso στο Σαν Μαρίνο, και έτσι είναι σε άριστη κατάσταση σήμερα.

Κάτω από το καπό του το αυτοκίνητο διαθέτει έναν 3,3-λίτρων V12 κινητήρα με τρία μονά καρμπυρατέρ της Weber και σύμφωνα με τον Bonhams, ήταν η #283 που κατασκευάστηκε και διατηρεί το αρχικό της εξωτερικό χρώμα του, το περίφημο “Verde Scuro”. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης με πλήρως δερμάτινο σαλόνι και ηλεκτρικά παράθυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα