Δικαιοσύνη ζητά ο πατέρας του Jules Bianchi

Μια ακόμα σημαντική απώλεια μετρά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός από τον περασμένο Ιούλιο. Ο Jules Bianchi που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση από τις 5 Οκτωβρίου και το σφοδρό ατύχημα που είχε με το γερανοφόρο ατύχημα στο Ιαπωνικό Grand Prix, εκεί όπου δέχθηκε 254G και καρφώθηκε με 126 χλμ/ώρα στους 6,8 τόνους του οχήματος που σε καμία περίπτωση που έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Η FIA δοκιμάζει λύσεις για την κάλυψη του κεφαλιού, προκειμένου να έχουμε ξανά τέτοιους τραυματισμούς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τον

πατέρα του Γάλλου. Ο Philippe Bianchi θέλει να αποδοθούν ευθύνες για το ατύχημα και φυσικά να τιμωρηθούν αυτοί που ουσιαστικά οδήγησαν τον γιο του στον θάνατο, καταλογίζοντας άμεσες ευθύνες και στην Formula 1, όπως έχει κάνει και η μητέρα του Bianchi.

Τα συμπεράσματα με σόκαραν, επειδή τα άτομα που έκαναν την έρευνα ήταν αυτά που εμπλέκονταν. Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων εκεί; Μπορείς να είσαι ο δικαστής και οι ένορκοι μαζί; Η έρευνα είναι κάτι που έδωσε τα συμπεράσματα, αλλά οι καλές ερωτήσεις και οι σωστές απαντήσεις είναι κάτι διαφορετικό.

Το έχω πει πριν και το λέω και τώρα: αν υπάρχουν υπεύθυνοι, θα πρέπει να πληρώσουν· με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είμαι ξεκάθαρος. Έχασα τον Jules και ποτέ δε θα τον έχω πίσω. Δεν έχω τίποτα να χάσω εκτός από τη μνήμη του και τον σεβασμό που πρέπει να του αποδώσουμε. Έτσι, θα παλέψω γι’ αυτόν με όλες μου τις δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα