Δεν αλλάζει για την ώρα η μορφή των αγώνων

Για τις μεγάλες αλλαγές του 2017 προετοιμάζεται σιγά-σιγά η Formula 1, αφού ο κόσμος είναι φανερά δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, κυρίως από το 2014, όταν η FIA προσπάθησε να λανσάρει με πλήρη αποτυχία ένα πιο οικονομικό και οικολογικό πρόσωπο στο άθλημα. Οι βασικότερες αλλαγές θα εντοπίζονται στην εμφάνιση και την ταχύτητα των μονοθεσίων, ωστόσο ακούστηκε και

η περίπτωση αλλαγής της σημερινής μορφής των Grands Prix.

Η βασικότερη ιδέα σχετικά με την αλλαγή αυτή κάνει λόγο για έναν αγώνα το Σάββατο κι έναν την Κυριακή, όπως δηλαδή συμβαίνει και στο DTM. Η πρόταση αυτή, αν και προσωπικά με βρίσκει αντίθετο, άρεσε σε κάποιους. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Jean Todt, πιστεύει ότι, αν δεν υπάρξει κάποια καλύτερη ιδέα, το σημερινό format δεν πρόκειται να αλλάξει.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους και τόσες πολλές ιδέες που έχουμε, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε. Αλλά, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια πρόταση που να βελτιώνει την υπάρχουσα κατάσταση. Αν υπήρχε μια πρόταση που να ήταν ένα βήμα μπροστά, τότε δε θα ήμασταν εναντίον. Επίσης, εγώ δεν προωθώ αγώνες, έτσι θα πρέπει να ρωτήσουμε τη γνώμη τους, επειδή αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα οικονομικά. Κάθε φορά που λέω σε κάποιον υπεύθυνο αγώνα να κάνει πιο σύντομο το 3ήμερο, είναι εναντίον αυτού.

Κοιτάξτε την Παρασκευή στο Μεξικό. Ναι, εξαρτάται από την πίστα, αλλά υπήρχε ενθουσιασμός και ο κόσμος ήταν χαρούμενος με τη δράση. Κάποιες φορές, νιώθω ότι θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερο πρόγραμμα γι’ αυτούς. Αλλά, όπως είπα, δεν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση από αυτό που έχουμε τώρα.

Η έκταση ενός αγωνιστικού format είναι σημαντική και για τις πόλεις που επισκέπτεται ένα μηχανοκίνητο άθλημα. Για παράδειγμα, η μονοήμερη μορφή της Formula E της επιτρέπει να ταξιδεύει συνεχώς σε πόλεις, όμως ο Γάλλος θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο πώς και αν θα υιοθετήσουν κάτι από το ηλεκτρικό πρωτάθλημα.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη Formula 1. Είναι μια σπουδαία κατηγορία, αλλά η τεχνολογία παρουσιάζεται στις πόλεις, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τη Formula E στην καρδιά της Μόσχας, την Κόκκινη Πλατεία, και ίσως ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί τα προνόμια του να τρέχουμε δίπλα στον Πύργο του Άιφελ.

Αυτό είναι συναρπαστικό και δείχνει τι μπορούν να κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλά, όπως συμβαίνει σε μία πόλη, δεν μπορείς να μπλοκάρεις το Παρίσι ή τη Μόσχα για τρεις μέρες, έτσι το κάνουμε μόνο για μία μέρα, κάτι που εξηγεί γιατί έχουμε αυτή την ειδική μορφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα