Ασύρματη φόρτιση και στην επόμενη γενιά του Toyota Prius

19:22 9/7/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η Honda ανακοίνωσε το δικό της σύστημα ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών/υβριδικών αυτοκινήτων, η Audi το σκέφτεται, ποιος σκεφτόταν πως μία εκ των πρωτοπόρων στον χώρο θα έμενε πίσω; Ο λόγος φυσικά για την Toyota, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκέφτεται να βγάλει στην παραγωγή ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης.

Το σύστημα αυτό, λέγεται πως θα κυκλοφορήσει το 2016, ή αν θέλεις, σχεδόν μαζί με το νέο Toyota Prius.

Όπως και η Honda, έτσι και η Toyota, θα χρησιμοποιήσει το ασύρματο σύστημα μαγνητικού συντονισμού της WiTricity που επιτρέπει περισσότερες ελευθερίες σχετικά με την απόσταση του οχήματος από αυτό. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του χαρακτηριστικού, είναι ότι οι δέκτες που θα τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο, μπορούν να είναι αρκετά μικροί και να έχουν χαμηλό βάρος.

Να σημειώσουμε, πως η WiTricity είναι “προϊόν” του MIT και ιδρύθηκε το 2007, τότε που οι περισσότεροι από εμάς, ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε ένα τέτοιο σύστημα. Έκτοτε, έχει μεγαλώσει και έχει εξελίξει αντίστοιχα συστήματα ασύρματης φόρτισης τόσο για την Audi, όσο και για την Mitsubishi. Οι συνομιλίες της Toyota με την WiTricity, ξεκίνησαν περισσότερα από 3 χρόνια πριν ενώ η συμφωνία, επήλθε τελικά το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα