Άρνηση της FIA στο αίτημα της McLaren για συμμετοχή του Alonso στον αγώνα

21:30 2/4/2016 - Πηγή: AutoBlog

Έξω από το μονοθέσιο περιόρισε την παρουσία του ο Fernando Alonso στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Ο οδηγός της McLaren, μετά από το άσχημο ατύχημα που είχε στο Αυστραλιανό Grand Prix, αποκόμισε ένα κάταγμα στα πλευρά και πνευμοθώρακα, κάτι που διαπιστώθηκε μετά το ατύχημα σε νέες εξετάσεις που έκανε και όχι από τους γιατρούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τελικά, ο 34χρονος δεν πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς, οι οποίοι φοβήθηκαν

πως, σε περίπτωση νέου ατυχήματος, ήταν πιθανό να δημιουργηθεί περαιτέρω ζημιά, μια απόφαση που σεβάστηκε ο Ισπανός. Φαίνεται, όμως, πως η McLaren και πιο συγκεκριμένα ο Ron Dennis, ήθελαν τη συμμετοχή του Alonso στις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν και η FIA επέμενε πως ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δε θα πρέπει να μπει στο μονοθέσιο. Ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε πως αυτό ήταν το καλύτερο που έπρεπε να γίνει, αν και παραδέχεται πως η εξέταση μετά από το σφοδρό ατύχημα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε.

Είναι ολοκληρωτικά μια απόφαση των γιατρών. Είναι κάτι που συζήτησα χθες με τον επί κεφαλής της ιατρικής επιτροπής , Gerard Saillant, και πιθανώς θα έπρεπε να είχαμε κάνει ένα επιπλέον βήμα για πιο ενδελεχή έλεγχο μετά το ατύχημα. Αλλά, καταλαβαίνω ότι είναι μια σοφή απόφαση και οι γιατροί ποτέ δε θα σου δώσουν την άδεια, παρά μόνο όταν όλα τα στοιχεία είναι πολύ καθαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα