Από το 2015 οι όποιες αλλαγές για τους διπλούς βαθμούς στον τελευταίο αγώνα

Ένα βήμα πίσω έκανε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, όσον αφορά το θέμα με τους διπλούς βαθμούς στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς. Ο Todt είχε δηλώσει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πως η συγκεκριμένη αλλαγή δεν είναι κάτι το τρομερό, θέλοντας να στρέψει τα φώτα στη νέα μορφή της Formula 1 και την εξαιρετική εξοικονόμηση καυσίμων που κάνουν οι νέοι κινητήρες.

Ο κανονισμός για τους διπλούς

βαθμούς αποδοκιμάστηκε σφόδρα από την πλειοψηφία των οπαδών, αλλά και από αρκετούς ανθρώπους της Formula 1. Έτσι, μετά από τις αλλαγές που αναμένονται στο θέμα με τον ήχο των μονοθεσίων, υπήρξαν αντιδράσεις για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που ακολουθήθηκαν, αφού οι ​​οπαδοί αγνοήθηκαν για το θέμα με τους βαθμούς.

Αυτό οδήγησε τον Todt στο να ζητήσει κατά την τελευταία συνεδρίαση του F1 Strategy Group, την αλλαγή ή και κατάργηση του συγκεκριμένου κανονισμού, όμως δεν υπήρξε ομοφωνία από πλευράς ομάδων ώστε να προχωρήσει το θέμα για τη φετινή χρονιά.

Για να επανεξετάσουμε το θέμα χρειαζόμαστε ομοφωνία και αν δεν υπάρξει αυτή, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές (μέσα στη σεζόν). Είχαμε την στρατηγική συνάντηση και είπα: “θέλετε να επανεξεταστεί;” και η απάντηση ήταν όχι. Μην με ρωτήσετε ποιος είπε ναι και ποιος όχι. Οπότε τους είπα: “εντάξει, θα δούμε στο τέλος της σεζόν ποια είναι η αντίδραση μας”.

Προσωπικά έμεινα έκπληκτος από το πόσο πολύ συναίσθημα υπήρξε για αυτό τον κανόνα, ο οποίος δεν πίστευα πως αποτελεί τεράστια αλλαγή στη F1. Αλλά και πάλι, θα πρέπει να ακούσουμε (τις φωνές) και ελπίζουμε ότι θα τις λάβουμε υπόψιν.

Επομένως, το θέμα μετατίθεται για το τέλος της χρονιάς, με τις όποιες αλλαγές να λαμβάνουν χώρα από το πρωτάθλημα του 2015. Μιλώντας για τους διπλούς βαθμούς, ο Niki Lauda χαρακτήρισε κι αυτός λανθασμένη την αλλαγή, χαρακτηρίζοντας “τρελούς” τους επικεφαλής των ομάδων για την εισαγωγή του συγκεκριμένου κανόνα. Ο Αυστριακός συνέχισε, δηλώνοντας:

Νομίζω ότι είναι μια εντελώς λανθασμένη απόφαση, διότι εισάγει στον τελευταίο αγώνα το τζόγο, για τον οποίο κανείς δεν νοιάζεται και κανείς δεν θέλει. Υπήρξε μια εποχή που μιλούσαμε για τρεις αγώνες (με διπλούς βαθμούς), αλλά δόξα τω Θεώ είναι μόνο ένας.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος, αλλά αυτό έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ήταν λάθος η προσθήκη, αλλά ελπίζω πως τον επόμενο χρόνο δεν θα υπάρχει. Κι αυτό δεν το λέω επειδή είμαι στη Mercedes, αλλά επειδή είμαι οπαδός και οδηγός αγώνων.

Αν σκεφτώ (όταν αγωνιζόμουν) ότι στον τελευταίο αγώνα θα είχα κάποιο κλατάρισμα και ο άλλος ηλίθιος που δεν κέρδισε τίποτα, θα με περνούσε (στη βαθμολογία)… έχουμε τρελαθεί;

Ίσως λοιπόν οι φωνές των οπαδών να ωθήσουν FIA και ομάδες σε κάποια αλλαγή για το 2015, αφού οι επικριτές του συγκεκριμένου κανονισμού αυξάνονται διαρκώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα