Αυτό είναι το νέο Opel Astra

12:22 1/6/2015 - Πηγή: AutoBlog

Ανανέωση: Επίσημο πλέον.

Αρκετά ξαφνικά και πριν λίγα λεπτά διέρρευσαν στο διαδίκτυο μια σειρά φωτογραφιών της νέας γενιάς του Opel Astra, η οποία και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το νέο μοντέλο έχει “πετάξει” από πάνω του το συντηρητικό σχεδιασμό της υπάρχουσας γενιάς, καθώς δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Monza concept και διαθέτει αρκετές ακμές και επιθετικό εμπρός μέρος. Επίσης, είναι εμφανής η προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινής

σχεδιαστικής γλώσσας για όλα τα μοντέλα της εταιρίας, καθώς η μούρη μοιάζει με το νέο Corsa. Προς τα πίσω η οροφή ακολουθεί μια κεκλιμένη πορεία, και καταλήγει σε μια αρκετά πρωτότυπου σχεδιασμού πίσω κολόνα.

Από τις φωτογραφίες παρατηρούμε ότι οι καθρέφτες έχουν τοποθετηθεί πάνω στην πόρτα αλλά δεν ενσωματώνουν τα φλας, καθώς αυτά βρίσκονται πάνω στα εμπρός φτερά. Τα φωτιστικά σώματα με τα μαύρα γραφικά διαθέτουν LED Matrix τεχνολογία, ενώ τα πίσω είναι επίσης LED.

Το Astra K θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα D2XX και για πρώτη φορά θα κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας, με την Opel να το συναρμολογεί σε Πολωνία και Αγγλία. Θα ζυγίζει περίπου 120 με 200 κιλά λιγότερα από όσα ζυγίζει η τωρινή γενιά, ενώ θα έχει μικρότερο μεταξόνιο κατά 23 χιλιοστά, με το συνολικό μήκος να μειώνεται κατά 49 χιλιοστά, όμως ο χώρος των επιβατών θα μεγαλώσει κατά 34 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό υπάρχει νέο τριάκτινο τιμόνι, βελτιωμένα καθίσματα, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής που έχει αντικαταστήσει τους αμέτρητους διακόπτες και κουμπιά της σημερινής γενιάς και θα υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto. Θα υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού Active, Exclusive και Innovation με την ποιότητα κατασκευής να είναι εμφανώς βελτιωμένη, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καλύτερης ποιότητας υλικά. Η Opel εξοπλίζει το νέο Astra με ενεργό cruise control, αλλά αποφάσισε να μην τοποθετήσει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενεργές αναρτήσεις και σύστημα τετρακίνησης.

Κίνηση θα παίρνει από μια γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσά τους θα συναντάμε ένα τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.000αρη απόδοσης 105 ίππων, έναν 1.400αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.400 κ.εκ απόδοσης 145 ίππων, έναν 1.600αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 200 ίππων και έναν 1.600αρη τετρακύλινδρ κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 95, 140 και 170 ίππων.

Το νέο Opel Astra θα είναι διαθέσιμο και σε GSi έκδοση με 250 άλογα, με την Opel να βγάζει το Astra OPC το 2017 εξοπλίζοντας το είτε με έναν 1.600άρη turbo κινητήρα, είτε με έναν 2,0-λιτρο απόδοσης περίπου 280 ίππων, με την εταιρία να φημολογείται πως θα καταργήσει το Astra GTC, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει την sedan έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα