Αυτό είναι το νέο Ford Focus

Το νέο Ford Focus φωτογραφήθηκε χωρίς ίχνος καμουφλάζ από το ουγγρικό Vezess κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφησης του στο Cascais της Πορτογαλίας και ο σχεδιασμός του δείχνει εντελώς διαφορετικός από τον την τωρινής γενιάς. Η επίσημη παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του Focus έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αγορά προς τα στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την Ford το νέο μοντέλο της θέλει να ανεβάσει

τον πήχη, κάνοντας το πιο premium προϊόν, όπως ακριβώς συνέβη και με το νέο Fiesta. Όπως καταλαβαίνεις μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει την τελική τιμή του αυτοκινήτου, με την Ford να δηλώνει πως ο όγκος του θα είναι ελάχιστα μικρότερος από αυτόν του σημερινού μοντέλου, όχι τόσο εξαιτίας της τιμής, όσο εξαιτίας της μεταστροφής του κοινού στην αγορά των SUVs.

Το εύρος των εκδόσεων του Focus φαίνεται να είναι ίδιο με αυτό του Fiesta, καθώς εκτός από τις βασικές εκδόσεις, θα υπάρχουν οι ST-Line, Vignale και Active, με την τελευταία να διαθέτει crossover χαρακτηριστικά.

Θα υπάρχει και station wagon έκδοση, ενώ η sedan ίσως ακολουθήσει αργότερα. Η παραγωγή του δημοφιλούς μοντέλου θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Ford, στο Saarlouis της Γερμανίας, ενώ το αμερικάνικων προδιαγραφών αυτοκίνητο θα παράγεται στην Κίνα.

Το εσωτερικό του μοντέλου θα είναι εντελώς νέο, και θα μοιάζει με αυτό του Fiesta, έχοντας μια “αιωρούμενη” οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο του ταμπλό. Μηχανικά, θα εφοδιάζεται με το γνωστό 1.000άρη EcoBoost, απόδοσης από 100 μέχρι 140 άλογα, τον νέο 1.500άρη τρικύλινδο που διαθέτει το Fiesta ST αλλά σε detuned έκδοση, ενώ θα υπάρχει και 2,3-λιτρος για το Focus ST απόδοση 280 ίππων. Από πλευράς πετρελαίου θα κινείται με τον νέο 1.500άρη EcoBlue, απόδοσης 125 ίππων, ενώ θα υπάρχει και ένας 2-λιτρος κινητήρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα