Αυτό είναι το νέο DS3

Στα πλαίσια ανανέωσης όλης της γκάμας της DS Automobiles, η γαλλική εταιρία ανανέωσε το DS3 στην προσπάθειά της για να καθιερωθεί και να σταθεί στα πόδια ως μια αυτόνομη μάρκα.

Η πορεία του μικρότερου μοντέλου της είναι πολύ σημαντική, καθώς το 2014 το 48% των παγκόσμιων πωλήσεων της ανήκαν στο DS3, ενώ έχει πουλήσει πάνω από 390.000 μονάδες παγκοσμίως από το 2010.

Το νέο μοντέλο που θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης σε

περίπου ενάμιση μήνα, διαθέτει avant-garde σχεδιασμό και αφομοιώνει έναν εξελικτικό σχεδιασμό, ο οποίος δανείζεται αρκετά στιλιστικά στοιχεία από το DS Divine concept. Διατηρεί τις έντονες πίσω κολόνες C και τις αναλογίες του σημερινού μοντέλου, αλλά έχει πιο έντονες και τετράγωνες γραμμές, με την εμπρός μάσκα να μοιάζει με αυτή της νέας DS4, ενώ διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, χαρίζοντας του φινέτσα και δυναμισμό.

Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο έχει ακόμα καλύτερης ποιότητας υλικά, υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής της PSA και το σύστημα MirrorLink.

Μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές, με τους κινητήρες να προέρχονται αυτούσιοι από το σημερινό μοντέλο. Έτσι, το νέο DS3 θα προσφέρεται στη βάση με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 81 ίππων, όπου με την βοήθεια turbo η ιπποδύναμη θα αυξάνεται στα 110 και 130 άλογα. Θα υπάρχει επίσης ο 1.600άρης με 165 άλογα, όπου στην κορυφαία DS Performance έκδοση θα φτάνει τα 211 άλογα, ενώ θα υπάρχει και η έκδοση DS Performance Black Edition. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, θα εφοδιάζεται με τον γνωστός 1.6 BlueHDi απόδοσης 100 και 120 ίππων. Τελος, η SUV έκδοση του αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα