Αυτό είναι το LMP2 αγωνιστικό της Lotus για το 2013, αλλαγές κανονισμών του Le mans το 2014

H Lotus παρουσίασε το αγωνιστικό της για τη κατηγορία LMP2, το οποίο θα συμμετάσχει στον αγώνα του Le Mans to 2013. Είναι βαμμένο στα γνωστά πλέον της Lotus σε μαύρο και χρυσό, διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα. Μηχανικά θα φορά έναν V8 3.6-λίτρων κινητήρα της BMW και θα κατασκευαστεί πάνω σε σασί της Lola

Τον

σχεδιασμό των χρωμάτων τον έχει αναλάβει ο Daniel Simon, πρώην σχεδιαστή του VW Group, σχεδιαστή των μηχανών Tron:Legacy και υπεύθυνου του μονοθεσίου της HRT F111.  Ντεμπούτο θα κάνει στον αγώνα του Sebring τον Μάρτιο, θα ακολουθήσει ο αγώνας του Spa προτού πάει στο Le Mans.

Παράλληλα η Automobile Club de l’Ouest, η διοργανώτρια του 24-ωρου αγώνα του Le Mans, ανακοίνωσε αλλαγές στους κανονισμούς του Le Mans για το 2014 με το κύριο γνώρισμα να είναι η χαλάρωση των περιορισμών των κινητήρων. Σήμερα οι κινητήρες στην LMP1 κατηγορία είναι είτε 3.4-λίτρων βενζινοκινητήρες είτε 3.7-λίτρων πετρελαίου οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν turbo και κομπρέσορες. Πλέον από το 2014 δεν υπάρχει περιορισμός των κυλίνδρων αλλά και μέγιστη πίεση του turbo.

Θα υπάρχει ένας μετρητής καυσίμων ο οποίος θα μετρά ώστε η κατανάλωση ενός πετρελαιοκίνητου να μην ξεπερνά τα 3.99 λίτρα/γύρο και ενός βενζινοκίνητου τα 4.95 λίτρα/γύρο.

Όλα τα LMP1 αγωνιστικά θα πρέπει να έχουνε κλειστό cockpit με τον οδηγό να κάθεται λίγο πιο μπροστά και λίγο ψηλότερα ώστε να έχει μεγαλύτερη ορατότητα. Αλλαγές θα γίνουν και στα ελάχιστα βάρη. Σήμερα αυτά είναι 900 κιλά, ενώ από το 2014 τα μη υβριδικά πρέπει να ζυγίζουν το λιγότερο 830 κιλά και τα υβριδικά 850 κιλά. Επίσης απαγορεύεται η χρήση super εξωτικών υλικών (μαγνήσιο, carbon κτλ)  ώστε να αναγκαστούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να χρησιμοποιούν υλικά τα οποία θα περάσουν στα μοντέλα παραγωγής και όχι μόνο στα supercars τους.

Η Automobile Club de l’Ouest πιστεύει ότι με τους νέους κανονισμούς θα ενθαρύνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν ισχυρά και θεαματικά αυτοκίνητα τα οποία θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες που θα περάσουν στα καθημερινά αυτοκίνητα του κόσμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα