Wolff: Hamilton και Rosberg γνωρίζουν πως δεν θα ανεχθούμε κάποιο περιστατικό μεταξύ τους

Lewis Hamilton και Nico Rosberg έχουν επιδοθεί φέτος σε σκληρές μάχες εντός κι εκτός πίστας, γνωρίζοντας πως έχουν να ανταγωνιστούν μοναχά ο ένας τον άλλο για τον τίτλο. Το Grand Prix του Monte Carlo είδε τις σχέσεις των δυο teammate να χαλούν ακόμη περισσότερο. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών ή του Κυριακάτικου αγώνα.

Πλέον, δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν πως στη Mercedes πρέπει

να διαχειριστούν την κατάσταση, δίνοντας εντολές στους οδηγούς, πριν αυτή καταλήξει όπως η θρυλική κόντρα των Alain Prost και Ayrton Senna. Ο Toto Wolff, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, επιμένει πως δεν υφίσταται τέτοια σύγκριση, αφού η ομάδα έχει κάνει γνωστό στους οδηγούς της πως έχουν το ελεύθερο να ανταγωνίζονται, αλλά παράλληλα, πως δεν θα ανεχθεί κάποιο περιστατικό.

Υπήρξαν πολλές συγκρίσεις με τους Senna-Prost, το οποίο είναι ένα είδος κομπλιμέντου τόσο για το Lewis, όσο και το Nico, αλλά η κατάσταση εδώ είναι πολύ διαφορετική. Η αγωνιστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz είναι να επιτρέψει στους οδηγούς μας να ανταγωνίζονται: αφήνουμε τα αγόρια να παίζουν με τα παιχνίδια τους, εκτός αν τα σπάσουν.

Σίγουρα, μπορεί να υπάρξει αρκετή ένταση όταν αγωνίζονται τόσο σκληρά, αλλά αυτή η ένταση είναι φυσιολογική. Είναι πολύ ανταγωνιστικά παιδιά και παλεύουν για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως οι οδηγοί μας γνωρίζουν ότι δεν θα ανεχθούμε κάποιο περιστατικό.

Τι γίνεται όμως με τη σχέση των δυο οδηγών; Ο Αυστριακός τονίζει πως μπροστά στους στόχους της ομάδας, αυτή δεν είναι υψίστης σημασίας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι δυο τους συνεχίζουν να εργάζονται μαζί για το καλό της Mercedes.

Έχουμε ακούσει πολλές συζητήσεις για τη σχέση τους, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό πράγμα για μια επιτυχημένη εκστρατεία: οι οδηγοί πρέπει πρώτα απ ‘όλα να συνεργάζονται για το καλό της ομάδας.

Έχουν ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο με ακριβώς τα ίδια πλεονεκτήματα και τις ίδιες αδυναμίες, γι ‘αυτό πρέπει να παλέψουν για κάθε μικρό πλεονέκτημα, όπου μπορούν.

Η έως τώρα στάση της Mercedes, να μη τι άλλο την τιμά σαν ομάδα. Από τη στιγμή που δεν έχει αντίπαλο εντός πίστας και η βαθμολογική διαφορά είναι τόσο μεγάλη, προσφέρει ένταση και θέαμα στο κοινό, αφήνοντας δυο ικανότατους πιλότους να παλέψουν στα ίσια για το πρωτάθλημα.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα