Williams FW34

13:13 7/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

Έπειτα από κάποιες spy photos που είχαμε δει πριν από μερικές μέρες, ήρθε η ώρα να δούμε τη νέα Williams για το 2012, την FW34, στην πίστα της Χερέθ, λίγο πριν από την έναρξη των πρώτων δοκιμών του 2012. Όπως περιμέναμε, το βρετανικό μονοθέσιο διαθέτει νέο ρύγχος, με το “σκαλοπατάκι” να είμαι εμφανές, με αποτέλεσμα να γίνει το 8ο στα 9 νέα

μονοθέσια που το έχουν. Μόνο η McLaren επέλεξε να έχει χαμηλό ρύγχος, όντας με άνεση στους κανονισμούς της FIA.

Γενικότερα, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά ας επικεντρωθούμε σ’ αυτές που βλέπουμε. Κατ’ αρχάς, η εμπρός πτέρυγα είναι ίδια με την τελευταία έκδοση της περσινής, ωστόσο παρατηρούμε αλλαγές στους εμπρός αεραγωγούς των φρένων, οι οποίοι έχουν πιο τριγωνικό σχήμα, με την εμπρός ανάρτηση να είναι γεωμετρίας push-rod.

Όσον αφορά το μέσον της FW34, νέο σχεδιασμό έχουν οι εισαγωγές αέρα για τα ψυγεία, αφού στον τριγωνικό σχεδιασμό, η… υποτείνουσα έχει πιο έντονη καμπύλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερο σκάψιμο. Τα pod wings και barge boards δεν έχουν αλλάξει, κάτι που δε συμβαίνει με τα στηρίγματα των καθρεφτών, τα οποία είναι μεγαλύτερα.

Αλλαγές υπάρχουν και στο κάλυμμα του κινητήρα, τον Renault RS27, καθώς στο τέλος του, δεν υπάρχει η οπή για την ψύχη των μηχανικών μερών. Η πίσω ανάρτηση είναι γεωμετρίας pull-rod, οι αεραγωγοί των πίσω φρένων είναι μικρότεροι, και η πίσω πτέρυγα είναι ίδια με την περσινή, αν εξαιρέσουμε τον διαφορετικό μηχανισμό για το DRS.

Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Grove, ο χρωματισμός του μονοθεσίου είναι ελαφρώς αλλαγμένος, με το σκούρο μπλε να είναι περισσότερο από πέρυσι. Δηλώσεις των ανθρώπων της Williams μπορείς να βρεις στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Williams FW34,