Volvo S90: Σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης στον βασικό εξοπλισμό

13:07 7/1/2016 - Πηγή: AutoBlog

Ο Lex Kerssemakers, ο πρόεδρος και CEO της Volvo Αμερικής, από την CES όπου έδωσε το παρόν, αποκάλυψε πως το S90 θα διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Το S90 θα εξοπλίζεται με την δεύτερη γενιά του συστήματος υποβοήθησης Pilot, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται μόνο του στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα.

Το S90 θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες να που θα φέρει ημι-αυτόνομη τεχνολογία

στον βασικό εξοπλισμό, με τον Kerssemakers να συμπληρώνει πως όπως έδειξε μια έρευνα σε 10.000 καταναλωτές, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν τιμόνι. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το 92% των ερωτηθέντων απάντησαν πως για την ώρα δεν νοιώθουν την ασφάλεια ώστε να αγοράσουν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, με το 81% να δηλώνει πως η αυτοκινητοβιομηχανία και όχι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη στη περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία.

Το 88% πιστεύει πως η αυτόνομη τεχνολογία θα πρέπει να σέβεται την αγάπη της οδήγησης, με το 78% να θεωρεί πως η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα κάνει τον χρόνο του ταξιδιού πιο χρήσιμο και δημιουργικό στους επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου. Τέλος, το 90% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν δυνατότητα να δίνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου στον οδηγό, και έτσι αυτά πρέπει να διαθέτουν τιμόνι και πεντάλς.

Keywords
Τυχαία Θέματα