Video: Το DeltaWing στο Sebring

Το πιο αντισυμβατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που υπάρχει αυτή τι στιγμή είναι το DeltaWing το οποίο έκανε μερικούς γύρους στο Sebring το περασμένο ΣΚ. Το DeltaWing είχε γίνει γνωστό ως Project 56 και έχει γίνει σε συνεργασία της Nissan, της Highcroft Racing και της All American Racers και θα τρέξει στο φετινό Le Mans.

Μηχανικά φορά ένα turbo

1.600αρη κινητήρα της Nissan τεχνολογίας DIG-T (Direct Injection Gasoline – Turbocharged) άμεσου ψεκασμού απόδοσης 300 ίππων. Και αν δεν σου ακούγονται πολλά σαν άλογα, θα σου πω ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 475 κιλά και έτσι μπορεί να πιάσει τελική μεγαλύτερη των 322 χλμ/ώρα. Έχει το μισό βάρος και την μισή αεροδυναμική αντίσταση από ένα συμβατικό αγωνιστικό και γυρίζει στο Le Mans γρηγορότερα από τα LMP2 αγωνιστικά και λίγο αργότερα από αυτά της LMP1.

To αγωνιστικό λειτουργεί ως demo car για νέες τεχνολογίες που θα περάσουν μέσα στα επόμενα χρόνια στα αυτοκίνητα παραγωγής. Τον σχεδιασμό του τον έχουν αναλάβει οι Dan Gurney, Don Panoz, Ben Bowlby και το Michelin Special invitation. Οδηγοί του είναι οι Marino Franchitti και Michael Krumm.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα