Video: Porsche 911 GT3 Cup

Η Porsche έδωσε και το πρώτο video της ολοκαίνουργιας 911 (991) GT3 Cup η οποία βασίζεται πάνω στην νέα 991.

Η αγωνιστική έκδοση της έβδομης γενιάς της 911 θα συμμετέχει αποκλειστικά στο πρωτάθλημα Porsche Mobil 1 Supercup του 2013 και θα κάνει ντεμπούτο στο event “Night of

Champions” το οποίο θα διεξαχθεί στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Porsche στο Weissach.

Μηχανικά φορά τον 3,8-λίτρων εξακύλινδρο boxer κινητήρα απόδοσης 460 ίππων σε 7.500 σ.α.λ, 10 περισσότερα από τη προηγούμενη γενιά. Συνδυάζεται με ένα νέο 6-τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο με paddles στο τιμόνι το οποίο μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα. Το πλάτος των μπροστά σλικ ελαστικών της Michelin έχουν φαρδύνει κατά 2 εκατοστά, φτάνοντας τα 27 εκατοστά, ενώ των πίσω κατά 10 mm φτάνοντας τα 31 εκατοστά. Και τα φρένα του έχουν βελτιωθεί και έτσι φορά τρυπητούς/αεριζόμενους δίσκους 380 mm με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω.

Η Porsche έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του οδηγού κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του νέου αγωνιστικού και έτσι αυτό διαθέτει έναν νέο σχεδιασμένο κλωβό ασφαλείας που προστατεύει τον πιλότο σε περίπτωση σύγκρουσης ή ανατροπής. Το κάθισμα είναι και αυτό νέο το οποίο είναι ευδιάκριτα διαμορφωμένο γύρω από το κεφάλι και τους ώμους του οδηγού και μπορεί να ρυθμιστεί. Στην οροφή του αυτοκινήτου υπάρχει μια ειδική καταπακτή διάσωσης, η οποία παρέχει εύκολη πρόσβαση στην ιατρική ομάδα για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Σύμφωνα με τον δοκιμαστή οδηγό της Porsche, Timo Bernhard, η νέα 911 GT3 Cup είναι πολύ πιο εύκολη στο να οδηγηθεί στο όριο, αφού είναι εξαιρετικά στημένη, με τη γεωμετρία του νέου άξονα να δίνει στο αυτοκίνητο άριστη οδική συμπεριφορά, κάνοντας την παράλληλα και απολαυστική στην οδήγηση.

Στιλιστικά διαθέτει νέο bodykit με μια τεράστια πίσω αεροτομή και η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο Zuffenhausen της Porsche στη Στουτγάρδη, στο ίδιο που κατασκευάζεται η έκδοση δρόμου της 911. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε λευκό χρώμα με αρχική τιμή τις 181.200 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ της εκάστοτε χώρας, με το κάθε ένα αγωνιστικό να δοκιμάζεται από επαγγελματίες οδηγούς στο κέντρο Motorsport της Porsche στο Weissach, προτού παραδοθεί στον πελάτη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα