Video: O Jay Leno δοκιμάζει τη νέα SRT Viper GTS, μια άλλη καίει λάστιχο

Στο γκαράζ του Jay Lenoη SRT πήγε την ολοκαίνουργια Viper. Η τρίτη γενιά της Viper παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και ακούσουμε τον V10 8.4-λίτρων κινητήρα (13 κιλά ελαφρύτερο από τον προηγούμενο) απόδοσης 640 ίππων στις 6.150 σ.α.λ με  813 Nm ροπής στις 4.950 σ.α.λ.

Ζυγίζει 1.521 κιλά (45 λιγότερα από την προηγούμενη γενιά) και ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα Tremec TR6060 6-τάχυτο μηχανικό

κιβώτιο με κοντές σχέσεις (3.07) με κόφτη στις 6.200 σ.α.λ, το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός speed-sensing διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το σασί της νέας Viper έχει ενισχυθεί και προσφέρει 50% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της Viper. Είναι η πρώτη Viper που διαθέτει ESP και traction control, τα οποία όμως απενεργοποιούνται πλήρως. Το καπό είναι από carbon ενώ το σωληνωτό ατσαλένιο σασί με μερικά μέση από μαγνήσιο. Το σώμα του είναι από αλουμίνιο και πλαστικό, σχεδιάστηκε στο Detroit και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Conner Assembly του Detroit. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τη νέα Viper μπορείς να βρεις εδώ.

Bonus! Δες μια άλλη Viper να λιώνει τα πίσω λάστιχα της κάνοντας donuts.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα