Vettel: Η F1 δεν πρέπει να χάσει την Monza για τα κ*λο λεφτά!

11:31 7/9/2015 - Πηγή: AutoBlog

Οι εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον της Monza στο πρόγραμμα της Formula 1, έχουν παγώσει. Μπορεί οι Ιταλικές αρχές να εξαίρεσαν την πίστα από την φορολογία που απαιτούσε καταβολή 10 εκατομμυρίων ευρώ και τα μηνύματα να ήταν θετικά μετά από αυτό, φαίνεται, όμως, πως οι οικονομικές απαιτήσεις του Bernie Ecclestone δεν υποχωρούν και το μέλλον του αγώνα βρίσκεται ακόμη υπ’ ατμόν.

Χθες, ο Sebastian Vettel

ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στην Monza, ως πιλότος της Ferrari, και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής της πίστας στο πρόγραμμα. Πρόσφατα, άλλοι τρεις κορυφαίοι οδηγοί εξέφρασαν παρόμοια άποψη, με τη θέση των οπαδών να είναι γνωστή για το Autodromo Nazionale di Monza, το “ναό της ταχύτητας”.

Αν χάσουμε αυτό τον αγώνα από το πρόγραμμα, για τα κ*λο λεφτά, βασικά θα είναι σαν να ξεριζώνουν τις καρδιές μας. Τα συναισθήματα εδώ είναι απίστευτα. Στέκεσαι στο grid και οι άνθρωποι αριστερά και δεξιά είναι χαρούμενοι που αποτελούν μέρος του. Μας φτιάχνει την ημέρα και τους ευχαριστώ για αυτό το συναίσθημα.

Αυτή η πίστα είναι τόσο ιδιαίτερη για μένα και όλους τους οδηγούς. Όταν στέκεσαι σε αυτό το βάθρο, αισθάνεσαι απίστευτα περήφανος που είσαι μεταξύ όλων εκείνων των μεγάλων (οδηγών) που έχουν σταθεί εκεί. Η θάλασσα των οπαδών δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχω δει. Είναι μια από τις καλύτερες πίστες του κόσμου και πρέπει να παραμείνει για ηθικούς λόγους.

Έχεις όλους αυτούς τους οπαδούς εκεί έξω, που έρχονται κάθε χρόνο. Ένα άλλο (ιταλικό) grand prix δεν θα έχει την ίδια επίδραση και σίγουρα πρέπει να το κρατήσουμε.

Παρόμοια είναι και η άποψη του Felipe Massa, ο οποίος ανέβηκε χθες για μια ακόμη φορά στο βάθρο στην Monza.

Εδώ βρισκόμαστε στην ιστορία της Formula 1. Τρέχουμε για τους ανθρώπους εδώ. Όταν βλέπω το βάθρο, οι άνθρωποι να φωνάζουν και να κλαίνε… δεν μπορούμε να το χάσουμε αυτό.

Είναι μέρος του αίματός μας και δεν μπορούμε να χάσουμε αυτού του είδους τους αγώνες. Μου αρέσει πολύ που πηγαίνουμε σε νέες χώρες, πραγματικά πάμε σε καταπληκτικές χώρες, αλλά δεν μπορείς να χάσεις κάτι που είναι μέσα στο αίμα σου.

Μια από τις νέες αγορές στις οποίες έκανε άνοιγμα η F1 και ο Ecclestone, ήταν αυτή της Τουρκίας, με την πίστα να είναι, μάλιστα, ανάμεσα στις αγαπημένες των οδηγών. Πλέον, ο αγώνας εκεί σταμάτησε, αφού ο κόσμος δεν αγκάλιασε το σπορ και η συμφωνία με τον Bernie κρίθηκε ασύμφορη για να επεκταθεί, με την πίστα να βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρησιμοποίησή της από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

[Πηγές: Autosport, PitPass]

Keywords
Τυχαία Θέματα