Vettel: Χέ$!#κα στους τελευταίους γύρους

Αν και ελάχιστοι θα το πίστευαν πραγματικά, η μεγάλη επιστροφή της Ferrari είναι γεγονός. Ο Sebastian Vettel συνειδητοποιήσε σήμερα πόσο σωστή ήταν η επιλογή του να υπογράψει με τη Scuderia, καθώς τόσο η απόδοση του ίδιου, όσο και η εξαιρετική SF15-T τού επέτρεψαν να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη με τους Ιταλούς και την 40η στην καριέρα του.

Προφανώς, ο Γερμανός ήταν απίστευτα χαρούμενος σήμερα, όπως έδειξαν και τα ουρλιαχτά

του αμέσως μετά από τον αγώνα, ωστόσο μας δίνει να καταλάβουμε τι ένιωθε στο τελευταίο μέρους του αγώνα, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δε θα πρέπει να το πω, αλλά δεν ξέρω. Χέ$!#κα πάνω μου στους τελευταίους γύρους, διότι πολλές σκέψεις ερχόταν στο μυαλό μου. Κοιτούσα την πάνω στο σασί και σκεφτόμουν «αυτό είναι ένα κόκκινο μονοθέσιο, πρέπει να κερδίσεις». Και μετά σκέφτηκα «σταμάτα να το σκέφτεσαι, αλλιώς θα χάσεις την επόμενη στροφή ή κάτι άλλο». Πραγματικά ήμουν ανακουφισμένος μόλις τερμάτισα.

Ήταν μια εκπληκτική μέρα! Αισθάνομαι απίστευτα, να βλέπω όλα αυτά τα παιδιά όταν κοιτάζω κάτω από το βάθρο. Μπορώ μόνο να θυμηθώ ξανά νίκες από τον Fernando με τη Ferrari και ιδιαίτερα από τον Michael. Είναι απίστευτο να είσαι μέρος αυτής της ομάδας, είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι η πρώτη νίκη μετά από έναν χρόνο και περισσότερο. Μου έλειψε όχι μόνο η σαμπάνια, αλλά και το υψηλότερο σκαλί του βάθρου πιο πολύ. Είναι υπέροχο να επανέρχομαι μετά από μία δύσκολη σεζόν. Φέτος, η ισορροπία δείχνει να μου ταιριάζει, όπως φαίνεται το ίδιο συμβαίνει και στον Kimi.

Η Ferrari επέλεξε διαφορετική στρατηγική από τη Mercedes σήμερα (δύο pit stops αντί για τρία), καθώς δεν έβαλε τον Vettel στα pits μόλις το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα, στην αρχή του αγώνα. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξαίσια διαχείριση των ελαστικών από τον Γερμανό, ήταν αρκετό να χαρίσει τη νίκη στον ίδιο και τη Ferrari.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος, η στρατηγική σήμερα ήταν ο άσος μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά για σήμερα. Ήμασταν λίγο έκπληκτοι, αλλά είδαμε ότι την Παρασκευή δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη μέση γόμα και ο Lewis δυσκολεύτηκε σήμερα στο πρώτο stint, κάτι που μου επέτρεψε να μείνω μαζί του, και το απόλαυσα πολύ. Ήξερα τι έπρεπε να κάνω και προσπάθησα να κάνω τα ελαστικά να κρατήσουν και να πιέσω όσο πιο πολύ μπορώ. Στο δεύτερο stint, με κυνηγούσε, κάτι που ήταν δύσκολο, καθώς είχε πιο δυνατό δεύτερο stint, αλλά μπορούσα να φτιάξω ξανά την ισορροπία και είχα μια αρκετά σταθερή διαφορά στους τελευταίους γύρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα