Todt: Ο Ecclestone δεν πρέπει να βρίζει τη Formula 1

15:45 4/3/2016 - Πηγή: AutoBlog

Ο δρόμος που έχει πάρει η Formula 1 τα τελευταία χρόνια έχει αναγκάσει ακόμα και το αφεντικό της, τον Bernie Ecclestone, να μιλάμε με τα χειρότερα λόγια γι’ αυτή. Βέβαια, η FIA είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για τους κανονισμούς, ωστόσο ευθύνες υπάρχουν και στη FOM, διότι οι αντιδράσεις της σε αυτό που βλέπουμε στις πίστες δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Από την πλευρά της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία υποστηρίζει συνεχώς τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2014, με τους νέους υβριδικούς κινητήρες να κυριαρχούν, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το γύρισμα της πλάτης του κόσμου. Ο Jean Todt δε θέλει να επικριτικές δηλώσεις του Ecclestone, πιστεύοντας ότι οι διοικούντες θα πρέπει μόνο να υπέρ-τονίζουν τα θετικά του αθλήματος.

Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον σκηνοθέτη να μιλά για τη νέα του ταινία και να λέει «η ταινία είναι σκ@τ@»; Αν θέλεις να πουλήσεις ένα προϊόν, η κριτική θα πρέπει να είναι εσωτερική και όχι εξωτερική. Θα πρέπει να αντιπροσωπεύουμε τη θετική πλευρά της Formula 1 ξανά. Θα πρέπει να κάνουμε τους κινητήρες πιο φθηνούς και πιο δυνατούς ηχητικά. Τα υβριδικά συστήματα είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν συμβεί στη Formula 1.

Ο Γάλλος αναφέρεται και στην πιθανή είσοδο της Audi ή άλλης εταιρείας του VW Group, λέγοντας πως θα ήταν εκπληκτικό για το άθλημα να υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο όνομα, αλλά παραδέχεται πως για την ώρα αυτό δεν είναι πιθανό.

Η είσοδος της Audi θα ήταν φανταστική για το άθλημα. Η τεχνολογία τους είναι προηγμένη και θα πρέπει από την αρχή να είναι ανταγωνιστικοί. Αλλά, επίσης, είναι μέρος ενός μεγάλου Ομίλου που πρέπει τώρα να λύσει τα προβλήματά του. Όμως, είμαι σίγουρος ότι, αν κάνουμε το πρωτάθλημα πιο ελκυστικό, ο κόσμος δε θα μπορεί να αγνοεί τη Formula 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα