To φθινόπωρο η παρουσίαση του νέου Jeep Compass

Παρότι περιμέναμε το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει τα Jeep Compass και Patriot στην έκθεση της Νέας Υόρκης, ο Mike Manley, ο επικεφαλής της Jeep, σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε πως η εταιρία του αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο μοντέλο κάποια στιγμή το φθινόπωρο, μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Το μοντέλο με κωδική ονομασία 551, κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί Compass, θα πωλείται

στη παγκόσμια αγορά, θα κατασκευαστεί πάνω στην μεγάλη έκδοση της πλατφόρμας Small US Wide και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο 4,23 μέτρων Renegade και στο 4,62 μέτρων Cherokee, κάτι που σημαίνει ότι θα τεθεί αντιμέτωπο από το Nissan Qashqai και τα υπόλοιπα μοντέλα της πολύ δύσκολης αυτής κατηγορίας.

Για να έχει τα απαραίτητα “όπλα”, οι μηχανικοί θα το εξοπλίσουν με τον 1.400αρη MultiAir Turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 162 ίππων με 250 Nm ροπής, με τον νέο, 2.2 λίτρων πετρελαιοκινητήρα που φορά και το Cherokee, με έναν 2.0-λιτρο turbo, ενώ την γκάμα θα συμπληρώνουν πιθανώς βενζινοκίνητα σύνολα από την γκάμα του 500X και ένας ή δύο ακόμα diesel μικρότερου κυβισμού. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο ως δικίνητο ή ως τετρακίνητο και με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, όπου ανάμεσά τους θα βρίσκεται και το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα