To WTCC επιστρέφει το 2015 στο Nurburgring Nordschleife [w/video]

Η πίστα του Nürburgring είναι μια από τις πιο διάσημες παγκοσμίως και τα 5.148 χλμ. της φιλοξενούν κάθε λογής αγώνα, από F1 και DTM, μέχρι Superbikes και GT πρωταθλήματα. Αντίθετα όμως, η μεγάλη διαδρομή της πίστα, το Nordschleife, έχει θεωρηθεί άκρως επικίνδυνη και από το 1976 που πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνα της F1, το 1983 του World Sports Car

Championship (το σημερινό World Endurance Championship) και το DTM το 1993, μόνο το το γερμανικό VLN, που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, συνεχίζει να προσφέρει δράση στους λάτρεις της πίστας.

Όμως, δε θα είναι μόνο του για πολύ ακόμα καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα WTCC (World Touring Car Championship) ανακοίνωσε το Nürburgring ως νέα προσθήκη στο πρόγραμμα αγώνων για τη σεζόν του 2015, που θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο στο Nordschleife, αλλά σε ολόκληρη την πίστα μήκους 25 χλμ, ίδια χάραξη που χρησιμοποιείται στις 24 Ώρες του Nürburgring. Ο αγώνας αυτός θα σηματοδοτήσει την επιστροφή μετά από περισσότερο από τρεις δεκαετίες ενός μεγάλου θεσμού στο Nordschleife.

Η εκμάθηση των 150 και πλέον στροφών θα αποδειχθεί αναμφίβολα μια πρόκληση ακόμα και για τους πρωταθλητές όπως ο Yvan Muller, Sébastien Loeb και Gabriele Tarquini, αλλά σίγουρα θα προσφέρει εξαιρετικό θέαμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα