To VL Destino είναι κοντά στη παραγωγή, δεν επηρεάζεται από τη Fisker

12:34 7/5/2013 - Πηγή: AutoBlog

H VL Automotive στο Detroit, στις αρχές του χρόνου, παρουσίασε το νέο της σπορ αυτοκίνητο, το Destino, αλλά από τότε δεν είχαμε νέα της ειδικά το τελευταίο καιρό που η Fisker είναι ένα βήμα πριν τη πτώχευση.

Σήμερα όμως μαθαίνουμε από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, Gilbert Villarreal, ότι η VL έχει ήδη παραλάβει 20 “γυμνά” Κάρμα (χωρίς μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρα) και θα μπορούσε

να αγοράσει επιπλέον αυτοκίνητα από κάποιες αντιπροσωπείες που θα ήθελαν να ρευστοποιήσει το εμπόρευμα τους. Ακόμη και αν η Fisker κλείσει, η VL Automotive θα μπορούσε να συνεργάζεται με τους προμηθευτές της Fisker για να κρατήσει το Destino στην παραγωγή.

Ο συνεργάτης της εταιρεία, Bob Lutz, αποκάλυψε επίσης ότι είναι αρκετές εκατοντάδες ιδιοκτήτες του Karma που έχουν προσεγγίσει την εταιρεία για να μετατρέψουν το οχημά τους σε Destino επειδή ανησυχούν για τη βιωσιμότητα της Fisker, με τον Lutz να αναφέρει ότι μια τέτοια μετατροπή θα μπορούσε να κοστίσει περίπου $85.000 με $ 90,000 (€65.000 με €69.000)

Ο Lutz επιβεβαλιωσε ακόμα ότι τελικά θα χρησιμοποιήσουν τον κομπρεσσοράτο κινητήρα 6.2-λίτρων V8 της Cadillac CTS-V αντί του 6.2-λίτρων LS9 V8 από τη Corvette ZR1 που είχαν αρχικά ανακοινώσει. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι ότι οι περισσότεροι οδηγοί θέλουν αυτόματα σε τέτοιου είδους οχήματα και δεν μπορούσαν να βρουν ένα κατάλληλο για τη μηχανή του ZR1. Έτσι το αυτοκίνητο θα αποδίδει 556 άλογα, 82 λιγότερα από ότι αρχικά είχαν υποσχεθεί.

[Πηγή: Wards Auto]

Keywords
Τυχαία Θέματα