To Mazda CX-9 θα μπορούσε να έρθει στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Mazda στην Ευρώπη, Jeff Guyton, στα πλαίσια της έκθεσης της Νέας Υόρκης μίλησε σε βρετανικό μέσο για το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του CX-9 στην Ευρώπη, κάτι που όπως χαρακτηριστικά είπε ήταν μια πιθανότητα, τονίζοντας:

Σε αυτή την αγορά, ακόμα και αν η Mazda έχει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς θα είναι αρκετά μικρό νούμερο. [Το CX-9] Είναι ένα όμορφο προϊόν, αλλά ο όγκος για να είναι σωστός για την Ευρώπη

είναι αρκετά μικρός και το επιχειρηματικό πλάνο είναι σχετικά δύσκολο.

Πάντως, επιβεβαίωσε ότι αν το μοντέλο ερχόταν στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχει έναν πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος προτιμάτε από “εμάς” σε τέτοια αυτοκίνητα. H παραγωγή του νέου CX-9 ξεκίνησε πριν σχεδόν ένα μήνα, στο εργοστάσιο της στην πόλη Ujina στη Hiroshima, της Ιαπωνίας, με την εμπορική του καριέρα στις Η.Π.Α. να ξεκινά από το καλοκαίρι, με την αγορά της Αμερικής (Η.Π.Α. και Καναδάς) να απορροφά το 80% της παραγωγής, των περίπου 50.000 μονάδων ετησίως.

Στην Ευρώπη η Mazda πωλεί το CX-3 και το CX-5, με την ζήτηση τους να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με τον χρόνο παράδοσης να είναι τουλάχιστον 3-4 μηνών, με τον Guyton να αναφέρει:

Ο κόσμος θέλει περισσότερα CX μοντέλα απ’όσα μπορούμε να κατασκευάσουμε. Όταν το CX-9 ξεκινήσει στις Η.Π.Α. θα υπάρχει και σε αυτό περιορισμός – σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα, αλλά θα κάνουμε μικρά πράγματα για να αυξήσουμε την παραγωγική δυνατότητα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα