Tesla Model X Crossover [w/videos]

Ο Elon Musk, o CEO της Tesla, μπροστά σε 1000 καλεσμένους, παρουσίασε χθες στο σχεδιαστικό στούντιο της Tesla στη Καλιφόρνια, το τρίτο μοντέλο της Tesla, το Model X Crossover. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε είναι pre-production έκδοση, με τις πωλήσεις του αυτοκίνητου να ξεκινούν από το 2013.

Το Model Χ Crossover έχει κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το

Model S και χρησιμοποιεί τα ίδια πακέτα μπαταριών, 40 kWh, 60 kWh και 80 kWh αλλά έχει 10% μικρότερη αυτονομία σε σχέση με το Μodel S, λόγω του αυξημένου βάρους του Crossover. Με απλά λόγια, το Model X με την 40 kWh έχει αυτονομία 233 χλμ ενώ με την 80 kWh ανέρχεται στα 435 χλμ.

Στιλιστικά τώρα. Το μπροστά μέρος θυμίζει έντονα αυτό του Model S, το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το καλοκαίρι. Διαθέτει επίσης μια έντονα κεκλιμένη οροφή με τις πίσω πόρτες του να ανοίγουν προς τα πάνω (gullwing, Falcon τις ονομάζει η Tesla) ώστε να γίνεται ευκολότερη η είσοδος των πίσω επιβατών. Το εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει έως 7 ενήλικες επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους. Διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων και δύο χώρους αποσκευών, αφού κάτω από το καπό δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Η Tesla πιστεύει ότι θα πουλά 10.000 με 15.000 Model X ανά έτος, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το 2014. Η τιμή του θα ξεκινά κοντά στις $57.500 με τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) να τα κάνει σε 4.4 δευτ. 0.2 δευτ. γρηγορότερα από την Porsche 911.

Ο Musk συμπλήρωσε ότι ετοιμάζουν και τέταρτο μοντέλο (Gen 3) το οποίο θα το παρουσιάσουν μέσα στα επόμενα δύο έτη, ενώ σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Tesla Roadster δήλωσε ότι η παραγωγή του θα καθυστερήσει και ίσως παρουσιαστεί ακόμη και μετά από 4 χρόνια, αφού η εταιρία του θα δώσει βάρος στην κατασκευή του τέταρτου μικρού μοντέλου το οποίο το έχουνε ονομάσει Gen 3, και πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με προσιτή τιμή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα